Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas, Sveikata

Šilkinė perlinių kruopų ir moliūgų sriuba

Šilkinė perlinių kruopų ir moliūgų sriuba

Šilkinė perlinių kruopų ir moliūgų sriuba

Glotni, švelni, soti, turtingo skonio ir labai maistinga sriuba. Moliūgo ir perlinių kruopų derinys tikrai nustebins, mėgstančius trintas sriubas.

Jums reikės:

1 – 1,5 l vištienos sultinio
100 g perlinių kruopų
Iki 1 kg moliūgo
50 g sviesto
1 svogūnas
1 morka
Persilado
Druskos
1 lauro lapas
2 kvepiantieji pipirai
Maltų juodųjų pipirų
Sriubos prieskonių
Grietinėlės
Kepintų saulėgrąžų

Gaminimo eiga:

  • Pasiruošiame iš anksto perlines kruopas. Jas reikia kelias valandas pamirkyti, o vėliau išvirti. Taip pat idealu, jei turėsite iš anksto pasiruošę naminio vištienos sultinio. Tuomet sriubą pagaminsite gana greitai.

  • Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname su sviestu. Į draugiją, dedame gabalėliais pjaustytą moliūgą. Pabarstome druska, persiladu, pipirais. Apie 10 min troškiname didelėje keptuvėje su dangčiu. Vis pamaišome.

  • Į vištienos sultinį dedame lauro lapą, pipirus, perlines kruopas, troškintą moliūgą, tarkuotą morką. Viską verdame apie 15 min. Tuomet išimame plaukiojančius pipirus, bei lauro lapą.
  • Maisto smulkintuvu sutriname sriubą iki glotnios vientisos masės.
  • Skaniname grietinėle ir kepintomis saulėgrąžomis.

Patarimai:

  1. Valgyti su skrudinta bandele
  2. Skanu su tarkuotu permezanu

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]