Trupininis pyragas su moliūgų uogiene
Tęsiant rudens kepinių temą, siūlau išbandyti pyragą su moliūgų uogiene. Vėsiomis dienomis, prie arbatos puodelio – jis tiesiog tobulas!
Jums reikės:
150 g sviesto
120 g cukraus
500 g miltų
1 a. šk. Kepimo miltelių
3 kiaušiniai
Vanilinio cukraus
Cinamono
Moliūgų uogienei:
1 kg moliūgo
500 g cukraus
2 apelsinai
1 citrina
Gaminimo eiga:
- Išsiverdame uogienę. Viską nulupame ir supjaustome kubeliais. Apelsinų ir citrinos baltas odeles taip pat reikia nuimti, palikti tik minkštimą. Sumaišome su cukrumi ir verdame apie 20-30 min, kol sutirštės ir gausis vientisa masė. Atvėsiname.
- Beriame miltus, cinamoną ir kepimo miltelius į dubenį ir per stambią tarką tarkuojame šaltą sviestą, vis pavoliojant į miltus. Gaunasi sviestiniai trupiniai.
- Beriame cukrų. Vanilinį cukrų. Sumaišome. Mušame kiaušinius ir gerai suminkome, kad tešla suliptų.
- Padaliname tešlą į gabalėlius ir apie 20 – 30 min dedame į šaldiklį.
- Tuomet šaltą tešlą pradedame tarkuoti per „burokinę“ tarką. Pirmiausia paruošiame pagrindą. Pertepame moliūgų uogiene ir vėl ant viršaus beriame tarkuotos tešlos trupinius.
- Kepame kol gražiai apskrus. Apie 40 min., 180 l. temperatūroje.
Patarimai:
- Vietoj moliūgų uogienės galima naudoti ir kitą mėgstamą uogienę.
- Jei vis gi norisi, rudeninės uogienės, o moliūgo neturite, vietoj jo naudokite cukiniją.
- Pyragas išlieka skanus net kelias dienas. Puikiai tinka prie arbatos.
- Tešlą nebūtinai tarkuoti, galima ir trupinti, smulkiais gabaliukais.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”193″ products=”16″ offset=”11″]