Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas, Riešutai uogos

Slyvų pyragas

Slyvų pyragas

Slyvų pyragas

Pats laikas pradėti kepti rudeninius pyragus, kuomet šakos lūžta nuo vaisių. Slyvų pyragas – purus ir minkštas, bet su traškia plūtele. Saldus, bet su rūgštele. Mėgstantiems slyvas – tai tobulas desertas!

Jums reikės:

150 g minkšto sviesto
180 g cukraus
3 kiaušiniai
180 g miltų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
10 – 15 vnt slyvų
žiupsnis druskos
Vanilinio cukraus
Rudojo cukraus (pabarstymui)
Cinamono

Gaminimo eiga:

  • Kambario temperatūros, minkšta sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Sumušame po vieną kiaušinius. Išplakame.

  • Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišome ir išsijojame į tešlą. Gerai išmaišome. Tešla gausis sunki ir gana tiršta.

  • Pasiruošiame kepimo formą. Dugna išklojame kepimo popieriumi.
  • Sukrečiame tešlą, pagrindą išlyginame.
  • Ruošiame slyvas. Supjaustome skiltelėm ir dėliojame ratu. Viršų pabarstome ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.

  • Kepame 180 l. temperatūroje iki valandos. Kol patikrinus mediniu pagaliuku, tešla nebelips, o paviršius gražiai apkeps.

Patarimai:

  1. Jei slyvos labai rūgščios, dėkite daugiau cukraus.
  2. Galima slyvas maišyti su obuoliais, bus dar daugiau rudeninių skonių
  3. Valgyti atvėsusį arba dar karštą skanaukite su ledais.

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”193″ products=”16″ offset=”11″]