Slyvų pyragas
Pats laikas pradėti kepti rudeninius pyragus, kuomet šakos lūžta nuo vaisių. Slyvų pyragas – purus ir minkštas, bet su traškia plūtele. Saldus, bet su rūgštele. Mėgstantiems slyvas – tai tobulas desertas!
Jums reikės:
150 g minkšto sviesto
180 g cukraus
3 kiaušiniai
180 g miltų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
10 – 15 vnt slyvų
žiupsnis druskos
Vanilinio cukraus
Rudojo cukraus (pabarstymui)
Cinamono
Gaminimo eiga:
- Kambario temperatūros, minkšta sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Sumušame po vieną kiaušinius. Išplakame.
- Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišome ir išsijojame į tešlą. Gerai išmaišome. Tešla gausis sunki ir gana tiršta.
- Pasiruošiame kepimo formą. Dugna išklojame kepimo popieriumi.
- Sukrečiame tešlą, pagrindą išlyginame.
- Ruošiame slyvas. Supjaustome skiltelėm ir dėliojame ratu. Viršų pabarstome ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
- Kepame 180 l. temperatūroje iki valandos. Kol patikrinus mediniu pagaliuku, tešla nebelips, o paviršius gražiai apkeps.
Patarimai:
- Jei slyvos labai rūgščios, dėkite daugiau cukraus.
- Galima slyvas maišyti su obuoliais, bus dar daugiau rudeninių skonių
- Valgyti atvėsusį arba dar karštą skanaukite su ledais.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”193″ products=”16″ offset=”11″]