Receptai, Gyvenimas, Riešutai uogos

Desertas su anakardžių kremu

Desertas su anakardžių kremu

Desertas su anakardžių kremu

Ar esate gaminę desertą su anakardžių kremu? Tiesą sakant, ir aš pirmą kartą išbandžiau, sukurdama mini tortuką. Sotus, turtingas skoniu, saldus, „kitoks“ nei įprasti desertai, bet valgyti galima „be nuodemės“, nes tai labai sveikas receptas.

Jums reikės:

250 g lazdynų riešutų
50 g migdolų riešutų
170 g džiovintų datulių be kauliukų
2 šaukštai kokybiškos kakavos
1 valg. šaukštas kokosų aliejaus
1 valg. šaukštas skysto medaus/klevų sirupo
250 g anakardžių riešutų
Šlakelis šalto vandens
Žiupsnelis druskos
Braškių
Šilauogių
50 g pistacijų

Gaminimo eiga:

  • Anakardžių riešutus nuplauname, vėl užpilame vandeniu ir paliekame mirkti per naktį, kad kitą dieną galėtume gaminti.
  • Kitą dieną, migdolų ir lazdynų riešutus pakepiname keptuvėje, nulupame lobeles. Tuomet maisto kombaino pagalba susmulkiname. Beriame į dubenį, dedame pasmulkintas datules ir pilame skystą medų, kokosų aliejų. Įmaišomė kakavą. Masė gaunasi lapai lipni, sunki. Dedame į torto formą, ištiestą kepimo popierių. Suformuojame padą.
  • Gaminame anakardžių kremą. Nupilame vandenį. Beriame riešutus į maisto smulkintuvą, pilame šaltą vandenį, medų, kokosų aliejų. Smulkiname iki vientisos masės. Gaunasi tirštas saldus kremas.

Smulkintuvas

  • Supilame kremą ant kakavinio pagrindo. Dedame į šaldytuvą keliom valandom, kad sustingtų.

  • Prieš skanaujant, torto viršų puošiame uogomis, pabarstome pistacijomis.

Desertas su anakardžių kremu

Patarimai:

  1. Ingridientų norma nurodyta 21 cm apvaliai torto formai.
  2. Jei norisi rūštelės, galima šokoladinį pagrindą aptempti rūgštesne uogiene ir tik tada pilti anakardžių kremą.

Skanaus,

Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”193″ products=”16″ offset=”11″]