Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pagal šį receptą pyragą kepu jau daug metų. Kad ir kiek esu išbandžiusi, vis grįžtu prie „seno gero išbandyto varianto“. Šis pyragas visada pavyksta, pasigamina labai greitai, nereikia daug produktų, nėra riebalų, išeiga – pilna skarda, o rezultatas – kvepiantis rudeniu.

Jums reikės:

3 – 4 kg obuolių
7 kiaušinių
150 g cukraus
250 g miltų
1,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai vanilinio cukraus
3 šaukštai cinamono

Gaminimo eiga:

  • Nulupame obuolius ir pripjaustome jų pilną kepimo skardą.

  • Pabarstome vaniliniu cukrumi, cinamonu. Rankomis sumaišome ir tolygiai išklojame skardą obuolių skiltelėmis.

  • Kiaušinius su cukrumi išplakame iki standžių putų. Tuomet per sietelį subarstome miltus vis po truputį maišant. Gaunasi sunki tiršta tešla.

 

  • Imam visą dubenį ir pilame tolygiai tešlą ant obuolių.

  • Kepame 180 l. temperatūroje, apie 45 min, kol gražiai paruduos.

Patarimai:

  1. Jei norite vientisos konsistensijos, obuolius pjaustykite plonesnėm skiltelėm/riekelėm.
  2. Jei obuoliai rūgštūs, dėkite truputį daugiau cukraus.
  3. Pabandykite į draugiją obuoliams pakviesti razinas.
  4. Dar karštą pyragą ragaukite su ledais. Nuodemingai skanu 🙂

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”193″ offset=”3″]