Sveikuoliškas brovnis
Tai desertas, kurį galima valgyti be sąžinės graužaties! Be gliuteno ir be gyvulinės kilmės riebalų. Drėgnas, saldus, sodraus skonio.
Vertas išbandyti!
Jums reikės:
4 – 5 vidutinio dydžio batatai
1 stiklinė žemės riešutų sviesto
1 v. š. klevų sirupo
2 v. šk. kakavos
50 g juodojo šokolado
50 g smulkintų žemės riešutų
50 g razinų
Kelios datulės
Gaminimo eiga:
- Nulupame batatus, juos supjaustome gabalėliais ir verdame. Išvirus su maisto smulkintuvu sutriname iki vientisos be gabalėlių masės.
- Dubenyje batatų masę sumaišome su riešutų sviestu, klevų sirupu, kakava. Beriame riešutus, razinas, pasmulkintas datules ir sulaužytą gabalėliais šokoladą.
- Viską gerai dar kartą permaišome ir krečiame į formą, išklotą kepimo popieriumi.
- Kepame 30 – 40 min, 180 laipsnių temperatūroje.
Patarimai:
- Dar karštą ragaukie su ledais!
- Prieš kepant, razinas galite pamirkyti juodoje arbatoje su šlakeliu romo.
- Klevų sirupą galima keisti medumi.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”193″ offset=”3″]