Juodieji pipirai rupūs (stambaus malimo)
Juodieji pipirai (lot. Piper nigrum, angl. Black pepper, vok. Schwarzer Pfeffer) – pipirinių (Piperaceae) šeimos pipirų (Piper) genties augalų rūšis.
Juodasis pipiras kilęs iš Pietų Indijos, bet dabar auginamas daugelyje tropinių regionų (Pietryčių Azijoje, Malajų salyne, Madagaskare).
Juodojo pipiro kaulavaisiai plačiai naudojami buityje kaip prieskonis. Vienas svarbiausių maistinių pipirų. Iš šio augalo gaminami juodieji, baltieji ir žalieji pipirai.
Juodojo pipiro augalas yra daugiametis medingas vijoklis, besivyniojantis ant medžių. Lapai priešiniai, 5-10 cm ilgio, 6 cm pločio. Žiedai smulkūs, susitelkę ant 15 cm ilgio žiedyno varpos. Nužydėję žiedai sudaro vaisius. Ant vieno stiebo susidaro 20-30 tokių varpų su vaisiais. Jie yra surenkami prieš prinokstant, kuomet tik 1-2 vaisiai ant varpos tėra paraudę. Vaisiai džiovinami saulės atokaitoje.
Laikymo sąlygos – laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Dėl didmeninių kiekių ir kainų kreipkitės tiesiogiai elektroniniu paštu( info@saldukas.ryznet.lt) arba telefonu ((8-5) 2600297), arba užpildę kontakto forma tinklalapyje.