Imbieriniai sausainiai
Kokios kalėdos ir šventės be imbierinių sausainių, todėl mes paruošėme pratestuotą receptą kuris veikia ir išeina tiesiog nuostabūs imbieriniai sausainiai.
Reikės:
Tešlai reikės:
- 450–500 g miltų
- 1 a. šaukštelio kepimo miltelių
- 200 g medaus
- 200 g tamsaus rudojo cukraus
- 140 g sviesto
- 1 kiaušinio
- Imbierinių sausainių prieskonių mišinio 50-80 g
- druskos
Kaip paruošti:
- Sviestą , medų ir cukrų ištirpiname puodelyje ant mažos ugnies. Kai produktai išsilydo ir masė tampa vienalytė, beriame 50-80g Imbierinių sausainių prieskonių mišinio (kiekis pagal skonį, kuo daugiau tuo stipresnis aromatas ir skonis).
- Pašildytą masę supilame į dubenį ir leidžiame atvėsti.
- Į miltus beriame kepimo miltelius, įberiame šiek tiek druskos ir išmaišome.
- Kai medaus, sviesto ir prieskonių masė atvėsta – mušame vieną kiaušinį ir išsukame šakute ar šluotele. Po truputėlį beriame miltus ir nuolat maišome šaukštu, kad susiformuotų vientisa tešla. Jei tešla atrodo per šlapia – dar beriame miltų ir išmaišome. Tešlą pastatome kelioms valandoms į šaldytuvą.
- Kai tešla atvėsta, ją šiek tiek paminkome, kad ji taptų elastingesnė ir lengviau kočiotųsi.
- Pasiruošiame kepimui skardą, ištiesiame ją kepimo popieriumi.
- Imame gabalėlį tešlos, pasibarstome miltų ir iškočiojame lakštą iki 3-5 mm storio. Kuo plonesnė tešla – tuo trapesni sausainiai. Iš tešlos lakšto formelėmis išspaudžiame sausainius. Jei norėsite sausainius kabinti – nepamirškite išspausti ir mažos skylutės. Sausainius klojame į skardą ir kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje 10 minučių.
- Kai sausainiai atvėsta, galima dekoruoti paruoštu glaistu. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Į sultis beriame cukraus pudrą ir gerai maišome. Pudros beriame tiek, kol glaistas tampa pakankamai tirštas ir klampus. Paruoštu glajumi dekoruojame sausainius.