• Palyginti su kitais riešutais, pavyzdžiui, migdolais ir anakardžiai, macadamias yra daug riebalų ir mažai baltymų. Makadamijos branduolį sudaro iki 80 procentų, lengvai įsisavinamų, augalinės kilmės riebalų, kurie itin naudingi sveikatai.• Keli riešutai per dieną žymiai sumažina cholesterolio kiekį kraujyje ir apsaugo nuo širdies ligų.
• Makadamijos aliejus nepamainoma priemonė nuvargintiems, išsausėjusiems bei pažeistiems plaukams.
• Makadamijos aliejus rekomenduojama ir odos priežiūrai – atstato pažeistą odą, jaunina brandžią odą, tinka jautriai bei itin švelniai, džiūstančiai, šerpetojančiai odai.
• Taip pat, makadamijos aliejus puiki priemonė išsiplėtusių kraujagyslių, strijų ir celiulito profilaktikai.
• Makadamijos aliejaus ir pipirmėtės eteriniu aliejaus mišinys naudingas pavargusių kojų masažui, gerina kraujo cirkuliaciją
• Makadamijų riešutai puikus vitamino B1 šaltinis, kuris svarbus angliavandenių bei gliukozės apykaitai, dalyvauja atstatant nervų sistemą, didina skrandžio motoriką, gerina apetitą.
• Makadamijų riešutai puikus mangano šaltinis, kuris būtinas ląstelėms. Taip pat, manganas padeda organizmui pasisavinti vitaminą B1, geležį, varį, todėl nuo jo priklauso kraujo gamyba, padeda kepenims išsivalyti nuo visokių pavojingų medžiagų, veikia hemoglobino susidarymą, palaiko optimalų cholesterolio kiekį kraujyje.
• Teigiama, kad makadamijos riešutų saujelė per dieną gali sumažinti bendrą cholesterolio kiekį kraujyje daugiau nei 9,4 proc., o blogojo cholesterolio (LDL) kiekį – beveik 9 proc.
• Makadamijų riešutai rekomenduotini valgyti sergant artritu.
Kiekis
|
|
Kalorijos (kcal) 718 |
Lipidai 76 g | |
Sotieji riebalai 12 g | |
Cholesterolis 0 mg | |
Natris 5 mg | |
Kalis 368 mg | |
Angliavandeniai 14 g | |
Maistinės skaidulos 9 g | |
Cukrus 4,6 g | |
Baltymai 8 g |
Vitaminas C | 1,2 mg | Kalcis | 85 mg |
Geležis | 3,7 mg | Vitaminas D | 0 IU |
Vitaminas B6 | 0,3 mg | Kobalaminas | 0 µg |
Magnis | 130 mg |