Saulėgrąžų branduoliai
Saulėgrąžų branduoliai yra puikus užkandis, taip pat labai rekomenduojamas salotų ir kitų patiekalų ingredientas. Žinoma, turimos omenyje natūralios, nesūdytos sėklos. Jų skonis ir tvirta tekstūra išties prisideda prie priklausomybės šiam produktui atsiradimo.
Saulėgrąžų branduoliai. Saulėgrąžų atveju daug geriau vartoti sėklas nei rafinuotą aliejų, pavyzdžiui, kepimui. Sėklose gausu omega-6 polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios, be kita ko, labai svarbios odos ir plaukų sveikatai. Vis dėlto, piktnaudžiauti omega-6 šaltiniais negalima, net jeigu tai ir simpatiškosios saulėgrąžų sėklos, nes būtina subalansuoti kitų maisto produktų, turtingų omega-3, vartojimą. Tai yra graikiniai riešutai, melsvieji ešeriai ir aliejus.
100 g. maistinė vertė:
Energetinė vertė: 619 kcal / 2592 kJ.
Angliavandenių: 21 g. iš jų cukrų: 1,5 g.
Riebalų: 57 g. iš jų sočiųjų riebalų: 6 g.
Baltymų: 17 g.
Druskos: 3 mg.
Laikymo sąlygos – laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Dėl didmeninių kiekių ir kainų kreipkitės tiesiogiai elektroniniu paštu( info@saldukas.ryznet.lt) arba telefonu ((8-5) 2600297), arba užpildę kontakto forma tinklalapyje.
Prisijunkite prie UAB Salduko FaceBook