Kvapnieji pipirai žirneliai

8.1715.13

Sudedamosios dalys: Kvapusis pipiras

Laikymo sąlygos – laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Dėl didmeninių kiekių ir kainų kreipkitės tiesiogiai elektroniniu  paštu( info@saldukas.ryznet.lt)  arba telefonu ((8-5) 2600297), arba užpildę kontakto forma tinklalapyje.

Produkto kodas: N/A Kategorija: Žymos: , , , , , ,

Kvapnusis pipiras

Kvapusis pipiras (lot. Pimenta dioica), oficialiai – kvapusis pimentas[1] – mirtinių (Myrtaceae) šeimos, pimento (Pimenta) genties prieskoninis augalas. Kilęs iš Centrinės Amerikos, pietų Meksikos ir Karibų jūros salų, dabar plačiai auginamas tropikuose (Brazilijoje, Indijoje, Afrikoje). Didžiausios plantacijos yra Jamaikoje.

Tai vidutinio dydžio medis arba krūmas, augantis tropinio miško centriniame arde. Lapai lacetiški, lygiakraščiai, padengti stora vaško kutikule. Žiedai smulkūs, balti, susitelkę kekiniuose žiedynuose. Augalas dvinamis. Vaisius – mažas rutuliškas kaulavaisis.

Džiovintas kvapiojo pimento vaisius – populiarus, visame pasaulyje plačiai paplitęs prieskonis. Kvapu ir skoniu primena juodojo pipiro, cinamono, gvazdikėlio ir muskato mišinį. Jis nėra toks aitrus kaip juodasis pipiras, todėl tinka pagardinti įvairius maisto produktus – mėsos gaminius, užkandžius, salotas, sriubas, gėrimus, konditerijos gaminius, marinatus. Naudojami ir sveiki grūdeliai, ir malti (tada tirpsta vandenyje), taip pat gaminamas eterinis aliejus.

Laikymo sąlygos – laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Dėl didmeninių kiekių ir kainų kreipkitės tiesiogiai elektroniniu  paštu( info@saldukas.ryznet.lt)  arba telefonu ((8-5) 2600297), arba užpildę kontakto forma tinklalapyje.

SUSIJĘ PRODUKTAI