Greitas slyvų pyragas
Ruduo ne tik obuolių, bet ir slyvų laikas, kuomet norisi kepti pyragus ir juos ragauti.
Mano užrašuose šis receptas buvo įtrauktas į TOP mėgstamiausių sąrašą, nes tai itin greitas receptas, dažniausiai šių ingredientų visuomet yra šaldytuve, o rezultatas – purus, minkštas ir labai kvapnus pyragas, patinkantis visai šeimai ar patogus neštis į svečius.
Jums reikės:
240 g sviesto
4 kiaušinių
250 g cukraus
290 g kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
cinamono (apibarstymui)
rudojo cukraus (apibarstymui)
Slyvų
Gaminimo eiga:
- Minkštą sviestą (prieš kepant kelias valandas palaikykite ištraukus iš šaldytuvo) išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi kol jis pradės baltuoti, tada po vieną įmuškite kiaušinius ir toliau plakite, kol taps vientisa mase.
- Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais bei įmaišykite į paruoštą masę.
- Pasiruoškite kepimo formą. Ištieskite dugną kepimo popieriumi.
- Gautą tešlą supilkite formą, o ant viršaus įspauskite pjaustytas slyvas.
- Ant slyvų užbarstykite šaukštelį rudojo cukraus, cinamono ir vėl rudojo cukraus. Tam, kad pasidarytų traški saldi plutelė.
- Pyragą kepti 190 laipsnių orkaitę apie 40 minučių, kol patikrinus mediniu pagaliuku tešla nebelips.
- Iškepusį pyragą dar papildomai galite apibarstyti cinamonu bei cukraus pudra.
- Skanaukite dar šiltą su ledais arba jau atvėsusį.
Patarimai:
- Galima šį pyragą kepti ir žiemą su šaldytomis slyvomis.
- Kartu su slyvomis į draugiją galima įpjaustyti ir rūgštesnį obuolį.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”258″ products=”16″ offset=”4″]