Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas

Vištienos kukuliai ant medinių iešmelių

Vištienos kukuliai

Vištienos kukuliai ant medinių iešmelių

Vištienos kukuliai – kitaip? O kodėl gi ne! Ne tik skonis, bet ir maisto pateikimas daro patiekalą patraukliu.

Gaminimas labai paprastas ir greitas, o lėkštėje – skanu, maistinga ir labai gražu.

Jums reikės:

800 g maltos vištienos (naudojau maltą krūtinėlę)
2 kiaušiniai
2 v. šk. maltų džiuvesėlių (ir dar šiek tiek apvoliojimui)
Druskos
Maltų juodųjų pipirų
Persilado
Daržovių garnyrui

Gaminimo eiga:

  • Visus ingredientus suminkome.
  • Drėgnomis rankomis formuojame kukulius, apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose ir atsargiai nepaleisdami dedame ant iešmelio. Gal pradžioje atrodys, kad mėsa krenta, bet kepant dėka kiaušinio viskas gražiai susiklijuos.

Vištienos kukuliai prieš kepimą

  • Kepame orkaitėje apie 30 – 40 min, kol gražiai apskrus.

Vištienos kukuliai kepti

  • Kol kepa kukuliai, pasiruoškime daržoves. Labai tinka keptos cukinijos, kurių receptą rasite ČIA

Patarimai:

  1. Nepridėkite per daug maltų džiūvėsėlių, nes tuomet kukuliai gali būti kieti.
  2. Galite naudoti ir kt. mėsos faršą.
  3. Pabandykite ant ilgesnių iešmelių suverti paeiliui kartu kukulius ir daržoves. Vienu kartu išsikepsite ir mėsą ir daržoves.
  4. Rekomenduoju, prieš kepant ant medinių iešmelių, juos šiek tiek palaikyti vandenyje, kad nebūtų sausi, neapsviltų.

 

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”195″ products=”16″]