Purūs blyneliai
Purūs blynai – su bananais ir avižiniais miltais! Tiesą sakant, rezultatas nustebino. Gavosi labai minkšti, sotūs ir ne per riebūs!
Jums reikės:
300 g avižinių dribsnių
300 g kvietinių miltų
100 g migdolų miltų
3 prinokę bananai
1 kiaušinis
500 ml kokosų pieno (arba kito augalinio pieno)
50 g sviesto (arba kokosų aliejaus)
1 v. šaukštas kepimo miltelių
1 a. šaukštelis druskos
1 a. šaukštelis cinamono
2 v. šaukštai cukraus
Sviesto ir aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
- Avižinius dribsnius susmulkiname iki miltų (su maisto smulkintuvu).
- Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus.
- Kitame dubenyje sutriname banana iki tyrelės.
- Į tą patį dubenį pilame pieną, lydytą sviestą ir įmušame kiaušinį. Viską išmaišome.
- Į skystą masę įmaišome sausus produktus ir gerai išmaišome.
- Kepame blynus ant nedidelės kaitros, po kelias minutes iš abiejų pusių.
- Valgome su uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis.
Patarimai:
- Galima gaminti veganišką variantą, nededant kiaušinio.
- Netoleruojantiems glitimo, galima visai nedėti kvietinių miltų, juos keičiant avižiniais miltai.(tiesiog jų daugiau įdedant).
- Norint daugiau kokoso skonio, kepti tik ant kokosų aliejaus.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”258″ products=”16″ offset=”4″]