Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai
Vasarai persiritus į antrą pusę, pradedam konservuoti daržoves!
Jums reikės:
5 kg agurkų
7 stiklinės vandens
7 v. šaukštai cukraus
3 v. šaukštai druskos
1 stiklinė acto
Kvepiančiųjų pipirų
Lauro lapų
Darbo eiga:
- Nuplautus agurkus užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų. Palaikome apie 20 min.
- Tuo tarpu ruošiame marinatą. Visus ingredientus sudedame į vandenį, užvirti.
- Agurkus sudedame į paruoštus švarius stiklainius, užpilant verdančiu marinatu.
- Užsuktus stiklainius paliekame atvėsti.
Patarimai:
- Didesnius agurkus galima supjaustyti.
- Šiuo marinatu galima konservuoti ir cukinijas.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”195″ products=”16″]