Vaniliniai keksiukai su karamele
Keksiukai visuomet skanus ir patogus variantas, kai susirenka daugiau žmonių. Išbandykite šiuos vanilinius keksiukus su karamele, papuoštus kremine kepurėle.
Jums reikės:
250 g miltų
100 g cukraus
2 a. šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
150 ml pieno (geriau 3,2 proc.)
50 ml aliejaus
Vanilinio cukraus
Karamelei:
125 g rudo cukraus
2 šaukštų vandens
75 ml grietinėlės (35 proc.)
25 g sviesto
Kremo kepurėlei:
500 g maskarponės
200 g grietinėlės
Balto šokolado plytelė
Uogų, šokolado ar pabarstukų papuošimui
Gaminimo eiga:
- Miltus persijoti ir sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais, druska.
- Kitame dubenyje lengvai išplakame kiaušinį, supilame pieną ir kartu su vaniliniu cukrumi, aliejumi paplakame.
- Supilame į miltų mišinį ir lengvai išmaišome. Tešla gaunasi tvirta ir tąsi.
- Tešlą dedame į keksiukų kepimo formeles, paliekant bent 1/3 vietos nuo viršaus.
- Kepti 190 l. temperatūroje, 20-25 min, rėžimu „viršus/apačia“.
- Kol kepa keksiukai, gaminame karamelę. Į puodą supilti rudą cukrų su vandeniu ir kaitinti kol vanduo išgaruos, cukrus ištirps ir gausis gražus rudas tirštas skystis.
- Nuimti nuo kaitros, supilti kambario temperatūros grietinėlę ir sviestą. Gerai išmaišyti. Padėti atvėsti. Atvėsus supilti karamelę į konditerinį maišelį ar buteliuką. Atvėsusių keksiukų vidų pildome karamele.
- Gaminame kremą. Nedideliame puode kaitiname grietinėlę su šokoladu. Kai ištirps, gerai atvėsiname ir išplakame. Kitame dubenyje atskirai išmaišome maskarponę. Šiuo du kremus lengvai sumaišome. Dedame į konditerinį maišą su pasirinktu antgaliu, dekoruojame bei puošiame keksiukus.
Patarimai:
- Vietoj baltojo šokolado, galima naudoti bet kokį kitą mėgstamą šokoladą.
- Kad kremo kepurėlė geriau laikytųsi, galima naudoti grietinėlės standiklį.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”258″ products=”16″ offset=”4″]