Receptai, Gyvenimas, Riešutai uogos

Nekeptas sūrio tortas (Cheesecake)

Nekeptas sūrio tortas (Cheesecake)

Nekeptas sūrio tortas (Cheesecake)

Tai sūrio tortas, kuris nuo pirmo kąsnelio tirpsta burnoje! Pasigaminti pavyks net ir tiems, kurie neturi daug patirties ruošiant desertus, o galutinis rezultatas tikrai bus puikus. Nereikia kepti, gamyba užtruks iki pusvalandžio.

Šis tortas yra daugelio mėgstamas, kartais vadinamas tiesiog – „Cheesecake“. Artėjant vasarai, uogų sezonui drąsiai eksperimentuokite, pasigamindami vis kitokio skonio sūrio pyragą.

Jums reikės:

3 pakelių mėgstamų sausainių
150 g sviesto
500 g rikotos sūrio
1 indelis kondensuoto pieno
250 ml grietinėlės 35 – 36 proc.
4 v. šk. želatinos
Juodųjų serbentų uogienės (arba kitokios rūgštesnės uogienės)
Šviežių arba šaldytų uogų papuošimui

Gaminimo eiga:

  • Sausainius, maisto smulkintuvo pagalba smulkiai sutrupiname.
  • Išlydome sviestą ir užpilame ant sausainių. Išmaišome, kad trupiniai sudrėktų. Suberiame į torto formą, trupinius suspaudžiame. Padedame į šaldytuvą, kad šiek tiek atvėstų ir sustingtų, kol bus gaminamas kremas.

Nekeptas sūrio tortas

  • Pasiruošiame želatiną, ją užpilame vandeniu, kad vos apsemptų. Leidžiame išbrinkti.

Nekeptas sūrio tortas

  • Viename inde, iki standumo išplakame grietinėlę.

Nekeptas sūrio tortas

  • Kitame inde, sumaišome rikotos sūrį su kondensuotu pienu, kol gausis vienalytė masė.

Nekeptas sūrio tortas

  • Garų vonelėje ištirpiname želatiną.
  • Šiuos du kremus jungiame į vieną bendrą: grietinėlę dedame dalimis, pilame lėtai želatiną ir lengvai šluotelės pagalba (ne su mikseriu!) įmaišome. Gausime labai skanų vientisą glotnų kremą.

Nekeptas sūrio tortas

  • Traukiame iš šaldytuvo sausainių pagrindą, užtepame uogiene.

Nekeptas sūrio tortas

  • Supilame visą kremą. Uždengiame folija ir vėl grąžiname į šaldytuvą mažiausiai 4-5 valandom, o geriausia per naktį pastovėti, kad gerai sustingtų.

Nekeptas sūrio tortas

  • Paruoštą tortą skaniname ir puošiame uogomis.

Nekeptas sūrio tortas

Patarimai:

  1. Mėgstantiems riebesnius desertus, vietoj rikotos, galima naudoti maskarponės sūrį.
  2. Sausainių pagrindo skonį praturtinta smulkinti ir pakepinti lazdynų riešutai.
  3. Šis tortas nemėgsta ilgai būti šiltoje patalpoje, todėl neskubėkite jo statyti ant stalo, iš šaldytuvo traukite tuomet, kai jau norėsite skanauti.

 

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”258″ products=”16″ offset=”4″]