Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas

Cukinijų blyneliai su feta ir jogurtiniu padažu

Cukinijų blyneliai

Cukinijų blyneliai su feta ir jogurtiniu padažu

Cukinija tinka visur ir prie visko, o su fetos sūriu – puikus derinys. Feta suteikia sūrumo, sodraus skonio. Blyneliai minkšti, skanūs tiek šilti su padažu, tiek šalti.

Jums reikės:

1 cukinija
1 svogūnas
200 g fetos
6-7 šaukštai migdolų miltų
3 šaukštai kvietinių miltų
1 kiaušinio
Česnako skiltelė arba česnako granulių
Druskos
Persilado
Salierų druskos
Aliejaus kepimui

Padažui:

2 agurkai
2 česnako skiltelės
200 g graikiško jogurto

Gaminimo eiga:

  • Cukiniją nulupti ir sutarkuoti per burokinę tarką. Apibarstyti druska ir palikti pastovėti apie 15 – 20 min.

Cukinijų blyneliai cukinija

  • Cukinijos tarkį nuspausti.

Cukinijų blyneliai tarkuoti

  • Sudedame visus ingredientus. Išmaišome.

Cukinijų blyneliai gamyba Cukinijų blyneliai feta

  • Įkaitiname aliejų ir kepame blynelius.
  • Ruošiame padažą: visus ingredientus sumaišome.

Patarimai:

  1. Galima kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 min., blynelius formuojant ant kepimo popieriaus.
  2. Į jogurtinį padažą tinka smulkinti krapai.
  3. Tinka valgyti šaltus, įdėti į priešpiečių dėžutę.

 

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”195″ products=”16″]