Cukinijų blyneliai su feta ir jogurtiniu padažu
Cukinija tinka visur ir prie visko, o su fetos sūriu – puikus derinys. Feta suteikia sūrumo, sodraus skonio. Blyneliai minkšti, skanūs tiek šilti su padažu, tiek šalti.
Jums reikės:
1 cukinija
1 svogūnas
200 g fetos
6-7 šaukštai migdolų miltų
3 šaukštai kvietinių miltų
1 kiaušinio
Česnako skiltelė arba česnako granulių
Druskos
Persilado
Salierų druskos
Aliejaus kepimui
Padažui:
2 agurkai
2 česnako skiltelės
200 g graikiško jogurto
Gaminimo eiga:
- Cukiniją nulupti ir sutarkuoti per burokinę tarką. Apibarstyti druska ir palikti pastovėti apie 15 – 20 min.
- Cukinijos tarkį nuspausti.
- Sudedame visus ingredientus. Išmaišome.
- Įkaitiname aliejų ir kepame blynelius.
- Ruošiame padažą: visus ingredientus sumaišome.
Patarimai:
- Galima kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 min., blynelius formuojant ant kepimo popieriaus.
- Į jogurtinį padažą tinka smulkinti krapai.
- Tinka valgyti šaltus, įdėti į priešpiečių dėžutę.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”195″ products=”16″]