Šilkinė perlinių kruopų ir moliūgų sriuba
Glotni, švelni, soti, turtingo skonio ir labai maistinga sriuba. Moliūgo ir perlinių kruopų derinys tikrai nustebins, mėgstančius trintas sriubas.
Jums reikės:
1 – 1,5 l vištienos sultinio
100 g perlinių kruopų
Iki 1 kg moliūgo
50 g sviesto
1 svogūnas
1 morka
Persilado
Druskos
1 lauro lapas
2 kvepiantieji pipirai
Maltų juodųjų pipirų
Sriubos prieskonių
Grietinėlės
Kepintų saulėgrąžų
Gaminimo eiga:
- Pasiruošiame iš anksto perlines kruopas. Jas reikia kelias valandas pamirkyti, o vėliau išvirti. Taip pat idealu, jei turėsite iš anksto pasiruošę naminio vištienos sultinio. Tuomet sriubą pagaminsite gana greitai.
- Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname su sviestu. Į draugiją, dedame gabalėliais pjaustytą moliūgą. Pabarstome druska, persiladu, pipirais. Apie 10 min troškiname didelėje keptuvėje su dangčiu. Vis pamaišome.
- Į vištienos sultinį dedame lauro lapą, pipirus, perlines kruopas, troškintą moliūgą, tarkuotą morką. Viską verdame apie 15 min. Tuomet išimame plaukiojančius pipirus, bei lauro lapą.
- Maisto smulkintuvu sutriname sriubą iki glotnios vientisos masės.
- Skaniname grietinėle ir kepintomis saulėgrąžomis.
Patarimai:
- Valgyti su skrudinta bandele
- Skanu su tarkuotu permezanu
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]