Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas, Riešutai uogos

Trupininis pyragas su moliūgų uogiene

Trupininis pyragas su moliūgų uogiene

Tęsiant rudens kepinių temą, siūlau išbandyti pyragą su moliūgų uogiene. Vėsiomis dienomis, prie arbatos puodelio – jis tiesiog tobulas!

Jums reikės:

150 g sviesto
120 g cukraus
500 g miltų
1 a. šk. Kepimo miltelių
3 kiaušiniai
Vanilinio cukraus
Cinamono

Moliūgų uogienei:

1 kg moliūgo
500 g cukraus
2 apelsinai
1 citrina

Gaminimo eiga:

  • Išsiverdame uogienę. Viską nulupame ir supjaustome kubeliais. Apelsinų ir citrinos baltas odeles taip pat reikia nuimti, palikti tik minkštimą. Sumaišome su cukrumi ir verdame apie 20-30 min, kol sutirštės ir gausis vientisa masė. Atvėsiname.
  • Beriame miltus, cinamoną ir kepimo miltelius į dubenį ir per stambią tarką tarkuojame šaltą sviestą, vis pavoliojant į miltus. Gaunasi sviestiniai trupiniai.

  • Beriame cukrų. Vanilinį cukrų. Sumaišome. Mušame kiaušinius ir gerai suminkome, kad tešla suliptų.

  • Padaliname tešlą į gabalėlius ir apie 20 – 30 min dedame į šaldiklį.

  • Tuomet šaltą tešlą pradedame tarkuoti per „burokinę“ tarką. Pirmiausia paruošiame pagrindą. Pertepame moliūgų uogiene ir vėl ant viršaus beriame tarkuotos tešlos trupinius.

  • Kepame kol gražiai apskrus. Apie 40 min., 180 l. temperatūroje.

Patarimai:

  1. Vietoj moliūgų uogienės galima naudoti ir kitą mėgstamą uogienę.
  2. Jei vis gi norisi, rudeninės uogienės, o moliūgo neturite, vietoj jo naudokite cukiniją.
  3. Pyragas išlieka skanus net kelias dienas. Puikiai tinka prie arbatos.
  4. Tešlą nebūtinai tarkuoti, galima ir trupinti, smulkiais gabaliukais.

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”193″ products=”16″ offset=”11″]