Mėsos „armonika“
Šis receptas nereikalauja ilgo stovėjimo prie viryklės. Greitai galima pamaitinti didesnį būrį žmonių. Atrodo gražiai, sotu ir kol kepa mėsa, galime nuveikti kitus darbus.
Jums reikės:
1,5 – 2 kg kiaulienos sprandinės
3 pomidorai
2 svogūnai
100 g fermentinio sūrio
Pipirai
Druska
Maltas česnakas
Persiladas
Prieskoniai mėsai ( kiaulienai , šašlykui, gero kepsnio )
Gaminimo eiga:
- Mėsą nuplauname, nusausiname ir giliai įpjauname riekelėmis. Bet ne iki galo, tik įpjauname.
- Supjaustome riekelėmis svogūną, pomidorus.
- Prieskoniais ištriname mėsą ir įpjautas vietas. Daržoves deliojame į mėsos griovelius.
- Kepsnį susukame į kepimo popierių, o tada viską dar apviniojame gausiai folija.
- Kepame 3- 4 valandas. 200 – 220 l temperatūroje.
- Prieš pabaigą pabarstome fermentiniu sūriu ir dar pakepame kol išsilydys sūris.
Patarimai:
- Kartu su daržovėmis galima dėti „mocarella“ sūrį.
- Skanaukite su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]