Migdolinis šokoladinis pyragas
Tobulas! Taip pavadinčiau, jei reikėtų vienu žodžiu apibūdinti šį pyragą. Tikrai kepsiu jį dar ne vieną kartą ir tai tapo visos mano šeimos favoritu.
Drėgnas, ypač lengvas, turtingo sodraus skonio ir labai šokoladinis pyragas be miltų! Tinka, netoleruojantiems gliuteno.
Net skubantiems, siūlau išbandyti, nes tai labai greitai pagaminamas pyragas.
Migdolinis šokoladinis pyragas – Jums reikės:
6 dideli kiaušiniai
200 g rudojo cukraus
100 ml mėgstamos uogienės (skystesnės)
70 g kokybiškos kakavos
180 g migdolų riešutų (Migdolų miltai)
1,5 v. šaukšto maltos kavos
2 a. šaukšteliai cinamono
druskos žiupsnis
100 g kokosų aliejaus/sviesto
50 ml alyvuogių aliejaus
150 g natūralaus jogurto
Datulių
Gaminimo eiga:
- Virtuvės kombainu arba kavamale sumalame migdolų riešutus.
- Imame 2 dubenis: viename iki standžių putų išplakame kiaušinius su cukrumi. Kitame maišome sausus produktus – maltus migdolus, prieskonius, maltą kavą, druską ir išsijotą kakavą.
- Į kiaušinių masė supilame aliejų (abiejų rūšių), jogurtą. Viską gerai išmaišome ir pradedame po truputį dėti sausą mišinį. Kai tešla tampa tirštesnė, supilame uogienę. Toliau maišome ir sudedame likusį sausą mišinį.
- Pačioje pabaigoje įpjaustome datules.
- Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi ir supilame tešlą.
- Kepti apie 1 val, vis patikrinant mediniu iešmeliu.
Patarimai:
- Valgyti šiek tiek pravėsusį. Bet puikiai laikosi skanus kelias dienas.
- Labai lengvai transportuojamas, todėl tinka neštis į svečius.
- Pagal šį receptą galite kepti keksiukus.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”193″ offset=”3″]