Pomidorinė
Besibaigianti vasara dovanoja daržo gėrybes, kurias norisi valgyti pilna burna ir išbandyti naujus receptus.
Šį kartą gaminau be jokio recepto, viską dėjau iš akies ir iš širdies. Bet skonis pranoko lūkesčius. Tai lengva, bet soti, turtinga savo skoniu, nuostabi akiai ir puikaus kvapo sriuba. Proporcijas galite keisti, o aš gaminau taip …
Pomidorinė – Jums reikės:
1 litras naminio sultinio
100 g ryžių
0,5 kg šviežių pomidorų
Gabaliukas cukinijos
1 morka
1 svogūnas
1 saliero kotas
3 skiltelės česnako
Aliejaus kepimui
Druskos
Juodųjų pipirų
2 vnt lauro lapų
Persilado
2 v. šk. balzaminio acto (pagal skonį)
Šviežio baziliko
Gaminimo eiga:
- Pasiruošiame sultinį. Arba jei turite naminio šaldyto (aš taip darau ir rekomenduoju turėti!) iš karto dedame į verdantį vandenį, beriame druską, pipirus, ryžius (prieš tai juos nuplauti) ir įmetame lauro lapus. Verdame kol išvirs ryžiai.
- Tuo metu, kol verda ryžiai pasiruošime daržoves ir pradedame kepti keptuvėje. Pirmiausia kepa smulkiai pjaustytas svogūnas ir salieras. Įspaudžiame česnaką. Vėliau keliauja tarkuota morka. Kai viskas suminkštėja suberiame gabalėliais pjaustytą cukiniją ir pačioje pabaigoje sudedame pjaustytus pomidorus. Viską pagardiname druska, pipirais, persiladu ir balzaminiu actu ir baziliko lapeliais.
- Šias kvapnias keptas daržoves su maisto smulkintuvu sutriname iki vientisos masės (siūlau perdėti į gilš indą).
- Kai ryžiai išverda, trintas daržoves supilame į sriubos puodą ir lengvai išmaišome, kad daržovės ir sultinys susimaišytų.
Patarimai:
- Skanu gardinti tarkuotu parmezanu.
- Tobulai tinka skrudinta bandelė šalia.
- Tinka neštis kitą dieną į darbą, nes tai soti ir maistinga sriuba.
Gaminkime su Meile vasarai!
Inga
[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]