Vištienos kukuliai ant medinių iešmelių
Vištienos kukuliai – kitaip? O kodėl gi ne! Ne tik skonis, bet ir maisto pateikimas daro patiekalą patraukliu.
Gaminimas labai paprastas ir greitas, o lėkštėje – skanu, maistinga ir labai gražu.
Jums reikės:
800 g maltos vištienos (naudojau maltą krūtinėlę)
2 kiaušiniai
2 v. šk. maltų džiuvesėlių (ir dar šiek tiek apvoliojimui)
Druskos
Maltų juodųjų pipirų
Persilado
Daržovių garnyrui
Gaminimo eiga:
- Visus ingredientus suminkome.
- Drėgnomis rankomis formuojame kukulius, apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose ir atsargiai nepaleisdami dedame ant iešmelio. Gal pradžioje atrodys, kad mėsa krenta, bet kepant dėka kiaušinio viskas gražiai susiklijuos.
- Kepame orkaitėje apie 30 – 40 min, kol gražiai apskrus.
- Kol kepa kukuliai, pasiruoškime daržoves. Labai tinka keptos cukinijos, kurių receptą rasite ČIA
Patarimai:
- Nepridėkite per daug maltų džiūvėsėlių, nes tuomet kukuliai gali būti kieti.
- Galite naudoti ir kt. mėsos faršą.
- Pabandykite ant ilgesnių iešmelių suverti paeiliui kartu kukulius ir daržoves. Vienu kartu išsikepsite ir mėsą ir daržoves.
- Rekomenduoju, prieš kepant ant medinių iešmelių, juos šiek tiek palaikyti vandenyje, kad nebūtų sausi, neapsviltų.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”195″ products=”16″]