Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas, Riešutai uogos

Purūs blyneliai

Purūs blyneliai

Purūs blyneliai

Purūs blynai – su bananais ir avižiniais miltais! Tiesą sakant, rezultatas nustebino. Gavosi labai minkšti, sotūs ir ne per riebūs!

Jums reikės:

300 g avižinių dribsnių
300 g kvietinių miltų
100 g migdolų miltų
3 prinokę bananai
1 kiaušinis
500 ml kokosų pieno (arba kito augalinio pieno)
50 g sviesto (arba kokosų aliejaus)
1 v. šaukštas kepimo miltelių
1 a. šaukštelis druskos
1 a. šaukštelis cinamono
2 v. šaukštai cukraus
Sviesto ir aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  • Avižinius dribsnius susmulkiname iki miltų (su maisto smulkintuvu).

  • Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus.

Purūs blyneliai sudėtis

  • Kitame dubenyje sutriname banana iki tyrelės.

Bananas

  • Į tą patį dubenį pilame pieną, lydytą sviestą ir įmušame kiaušinį. Viską išmaišome.

  • Į skystą masę įmaišome sausus produktus ir gerai išmaišome.
  • Kepame blynus ant nedidelės kaitros, po kelias minutes iš abiejų pusių.
  • Valgome su uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis.

Purūs blyneliai vaizdelis

Patarimai:

  1. Galima gaminti veganišką variantą, nededant kiaušinio.
  2. Netoleruojantiems glitimo, galima visai nedėti kvietinių miltų, juos keičiant avižiniais miltai.(tiesiog jų daugiau įdedant).
  3. Norint daugiau kokoso skonio, kepti tik ant kokosų aliejaus.

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”258″ products=”16″ offset=”4″]