Receptai, Gyvenimas, Riešutai uogos

Karamelinis “tinginys”

Karamelinis “tinginys”

Karamelinis “tinginys”

Kai už lango lyja, apima ne tik tingulys… Taip norisi skaniai pasmaližiauti, virtuvėje praleidžiant kuo mažiau laiko.

Karamelė, šokoladas, riešutai – tobulas derinys prie šiltos arbatos puodelio.

Karamelinis “tinginys” – Jums reikės:

2 pakeliai sausainių
1 indelis sutirštinto karamelizuoto pieno (“Rududu”)
180 g sviesto
4 šk. kokybiškos kakavos (arba 1 plytelė juodojo šokolado)
Smulkintų žemės riešutų
Datulių

Gaminimo eiga:

  • Sutrupiname sausainius į kelias dalis.
  • Ant viryklės dedame puodą, o jame lydome sviestą ir “Rududu”. Sviestas išsilydys, o karamelizuotas kondensuotas pienas sušils. Neišsigąskite, kad jis liks ne vientisas. Vėliau viskas puikiai susimaišys. Į pabaigą dedame kakavą ir viską gerai išmaišome.

  • Šiltą sviesto mišinį pilame ant sausainių. Ir labai gerai išmaišome. Sausainiai turi būti “apsivėlę” ir sudrėkę. Suberiame riešutus ir pasmulkintas datules.
  • Ant kepimo popieriaus dedame visą masę.

  • Suspaudžiame ir suformuojame “dešrą”. Atvėsus dedame į šaldytuvą keliom valandom, o dar geriau per naktį.

  • Gerai sustingusį pjaustome riekelėmis.

Karamelinis-“tinginys”

Patarimai:

  1. Galima dėti razinų ar džiovintų spanguolių.
  2. Vietoj “Rududu” galima naudoti paprastą kondensuotą pieną.
  3. Galima “tinginį” formuoti Jūsų pasirinktoje kepimo formoje, tik nepamirškite patiesti kepimo popierių ir formuojant gerai suspausti.

Skanaus,
Inga

 

Mus rasite FB

[ux_products cat=”193″ offset=”3″]