Karamelinis “tinginys”
Kai už lango lyja, apima ne tik tingulys… Taip norisi skaniai pasmaližiauti, virtuvėje praleidžiant kuo mažiau laiko.
Karamelė, šokoladas, riešutai – tobulas derinys prie šiltos arbatos puodelio.
Karamelinis “tinginys” – Jums reikės:
2 pakeliai sausainių
1 indelis sutirštinto karamelizuoto pieno (“Rududu”)
180 g sviesto
4 šk. kokybiškos kakavos (arba 1 plytelė juodojo šokolado)
Smulkintų žemės riešutų
Datulių
Gaminimo eiga:
- Sutrupiname sausainius į kelias dalis.
- Ant viryklės dedame puodą, o jame lydome sviestą ir “Rududu”. Sviestas išsilydys, o karamelizuotas kondensuotas pienas sušils. Neišsigąskite, kad jis liks ne vientisas. Vėliau viskas puikiai susimaišys. Į pabaigą dedame kakavą ir viską gerai išmaišome.
- Šiltą sviesto mišinį pilame ant sausainių. Ir labai gerai išmaišome. Sausainiai turi būti “apsivėlę” ir sudrėkę. Suberiame riešutus ir pasmulkintas datules.
- Ant kepimo popieriaus dedame visą masę.
- Suspaudžiame ir suformuojame “dešrą”. Atvėsus dedame į šaldytuvą keliom valandom, o dar geriau per naktį.
- Gerai sustingusį pjaustome riekelėmis.
Patarimai:
- Galima dėti razinų ar džiovintų spanguolių.
- Vietoj “Rududu” galima naudoti paprastą kondensuotą pieną.
- Galima “tinginį” formuoti Jūsų pasirinktoje kepimo formoje, tik nepamirškite patiesti kepimo popierių ir formuojant gerai suspausti.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”193″ offset=”3″]