Vasaros uogų pyragas
Uogų metas įsibėgėjo – pats metas gaminti desertus! Šis pyragas patiks tiems, kurie mėgta rūgštesnius, mažiau saldžius skanėstus.
Trapus be cukraus pagrindas, tirštas rūgštokas „turtingas” uogų įdaras. O jei norisi karališko saldumo – dar karštą pyragą skanaukite su ledais ar plakta grietinėle.
Gražus pažiūrėti, skanus paragauti!
Vasaros uogų pyragas – Jums reikės:
Tešlai:
230 g miltų
180 g sviesto
3 v. šk. šalto (ledinio) vandens
Žiupsnis druskos
Įdarui:
800 g uogų (vyšnios, juodieji serbentai)
200 g cukraus
40 g kukurūzų krakmolo
1 a.š. cinamono
1 v. šk. vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
- Miltus sumaišome su druska. Šaltą sviestą tarkuojame per stambią tarką, vis pavoliojant sviestą į miltus. Gaunasi sviestiniai trupiniai. Ilgai jų minkyti nereikia, kad nesušiltų.
- Įpilame šaltą vandenį ir suminkome tešlą į gumulą. Tešlą padaliname į dvi dalis (1 dalis gali būti didesnė). Padedame į šaldytuvą 30 – 60 min, tol kol dorosime uogas.
- Ruošiame uogas. Išimame iš vyšnių kauliukus, nuplauname visas uogas. Susidariusį skysti nupilame, bet uogų spausti nereikia.
- Į uogas beriame cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir kukurūzų krakmolą. Viską išmaišome ir leidžiame patirpti cukrui.
- Tuo metu įjungiame orkaitę apie 200 laipsnių ir ruošiame tešlą. Didesnį tešlos gumuliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus ir atsargiai perkeliame į kepimo formą. Likusius kraštelius aplipdome tešlos gabaliukais. Padarome „tešlos dubenėlį“.
- Supilame uogų įdarą. Ant viršų aptrupiname likusia tešla.
- Kepame apie 1 val, kol įdaras sutirštės, o tešla gražiai apskrus.
Patarimai:
- Galima naudoti ir šaldytas uogas.
- Jei labai rūgščios uogos, o Jūs mėgstate saldžiau – cukraus dėkite daugiau.
- Norint gelsvesnio pyrago viršaus – aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Pyrago viršų galite puošti ir kitaip. Pvz. iškočiojus tešlą, supjaustyti juosteles ir jomis gražiai perpinti paviršių. Arba tešlą dar palaikyti šaldiklyje ir kai ji taps kieta, tarka aptarkuoti visą paviršių.
Gaminkime su Meile vasarai!
Inga
[ux_products cat=”193″ offset=”3″]