Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas

Šviežiai rauginti agurkėliai savo sultyse

Šviežiai rauginti agurkėliai savo sultyse

Šviežiai rauginti agurkėliai savo sultyse

Arba dar kitaip – „sausai“ rauginti agurkai! Kažkas kitokio?

Tai labai skanus ir neįprastas receptas, kurį nusižiūrėjau iš mamos. Skonis lyg raugintų agurkų, bet tai kartu ir puikios salotos ar pagardas šalia mėsos patiekalų.

Jokių karštų puodų su vandeniu – tai labai greita ir paprasta!

Jums reikės (pagaminau 4 stiklainiukus, todėl viską dalinti):

1,5 kg agurkų
4 arbat. šaukšteliai druskos
8 didelės česnako skiltelės
Daug krapų (be žiedynų)
Aitrioji paprika (nebūtinai)

Gaminimo eiga:

  • Agurkus nuplauti ir nulupti žievelę. Supjaustyti išilaigai juostelėmis ir sudėti į stiklainius.

  • Suberti druską (1 stiklainiukui – 1 a. šaukštelis), beriame krapus, tarkuotą česnaką, papriką (jei mėgstate aštriau).
  • Užsukame stiklainį ir gana stipriai papurtome. Agurkai pradeda leisti sultis, prieskoniai ir druska susimaišo.
  • Galima dar kartą dadėti daugiau agurkų ir dar kartą papurtyti.
  • Stiklainiukus padedame kambario temperatūroje 1 val. Per tą laiką atsiras sulčių. Vėliau juos perkeliame į šaldytuvą ar rūsį.

Šviežiai rauginti agurkėliai savo sultyse

Šviežiai rauginti agurkėliai savo sultyse – Patarimai:

  1. Tai puikus būdas sunaudoti didesnius, peraugusius agurkus. Nes jie daugiau išskiria sulčių.
  2. Česnaką rekomenduoju sutarkuoti per smulkią tarką, nes taip geriau pasiskirsto stiklainyje.
  3. Iš šio kiekio pagaminau 4 stiklainiukus. Todėl ingridientų nurodytą kiekį dalinti iš 4.

Gaminkime su Meile vasarai!

Inga

Mus rasite FB

 

[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]