Šviežiai rauginti agurkėliai
Šiais metais vasara šilumos negaili, o mums taip norisi gaivių ir vasariškų skonių!
Pagaliau ir mano darže jau pasirodė pirmasis derlius, todėl siūlau išbandyti šviežiai raugintų agurkėlių receptą.Puikus pagardas ant Jūsų stalo!
Šviežiai rauginti agurkėliai – Jums reikės:
3 kg agurkų
3 l vandens
3 “dosnūs“ šaukštai druskos
Žalumynai: krapai su žiedynais, vyšnių bei juodųjų serbentų, krienų lapai
4-5 skiltelės česnako
Juodųjų pipirų
Lauro lapų
Gaminimo eiga:
- Agurkus nuplauname ir nupjaustome galiukus. Sudedame į puodą/dubenį.
- Užviriname vandenį, beriame druską ir išmaišome.
- Ant agurkų dedame visus žalumynus, česnaką ir prieskonius. Užpilame karštu druskos ir vandens mišiniu.
- Dedame dangtį, mažesnį nei puodo skersmuo ir dar paspaudžiame (pvz, ant dangčio uždėti kt puodą su vandeniu), tam kad agurkai pilnai būtų apsempti.
- Laikyti vėsesnėje vietoje. Kai agurkai aprūgs, pagal Jūsų skonį, jau galima perdėti į stiklainį ir padėti į šaldytuvą.
Patarimai:
- naudoti panašaus dydžio agurkėlius, kad vienodai įrūgtų.
- Kuo daugiau žalumynų ir prieskonių – tuo skaniau!
Gaminkime su Meile vasarai!
Inga
[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]