Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas

Šviežiai rauginti agurkėliai

Šviežiai rauginti agurkėliai

Šviežiai rauginti agurkėliai

Šiais metais vasara šilumos negaili, o mums taip norisi gaivių ir vasariškų skonių!

Pagaliau ir mano darže jau pasirodė pirmasis derlius, todėl siūlau išbandyti šviežiai raugintų agurkėlių receptą.Puikus pagardas ant Jūsų stalo!

Šviežiai rauginti agurkėliai – Jums reikės:

3 kg agurkų
3 l vandens
3 “dosnūs“ šaukštai druskos
Žalumynai: krapai su žiedynais, vyšnių bei juodųjų serbentų, krienų lapai
4-5 skiltelės česnako
Juodųjų pipirų
Lauro lapų

 

Šviežiai rauginti agurkėliai

Gaminimo eiga:

  • Agurkus nuplauname ir nupjaustome galiukus. Sudedame į puodą/dubenį.
  • Užviriname vandenį, beriame druską ir išmaišome.
  • Ant agurkų dedame visus žalumynus, česnaką ir prieskonius. Užpilame karštu druskos ir vandens mišiniu.
  • Dedame dangtį, mažesnį nei puodo skersmuo ir dar paspaudžiame (pvz, ant dangčio uždėti kt puodą su vandeniu), tam kad agurkai pilnai būtų apsempti.
  • Laikyti vėsesnėje vietoje. Kai agurkai aprūgs, pagal Jūsų skonį, jau galima perdėti į stiklainį ir padėti į šaldytuvą.

Šviežiai rauginti agurkėliai

Patarimai:

  1. naudoti panašaus dydžio agurkėlius, kad vienodai įrūgtų.
  2. Kuo daugiau žalumynų ir prieskonių – tuo skaniau!

Gaminkime su Meile vasarai!

Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]