Receptai, Gyvenimas, Riešutai uogos

Vasaros desertas su braškėmis

Vasaros desertas su braškėmis

Vasaros desertas su braškėmis

Prasidėjus uogų sezonui, kviečiu išbandyti greitai pagaminamą desertą. Malonios tekstūros, glotnus bei švelnus kremas su braškine rūgštelė – tai kas primena vasarą!

Jums reikės:

2 pakeliai šokoladinių sausainių
150 g sviesto
500 g maskarponės
250 g grietinėlės 35-36 proc. riebumo
0,5 indelio kondensuoto pieno
3 valg. šaukštai želatinos
2 šaukštai karamelizuoto kondensuoto pieno
Uogienės (tinka rūgštesnė)
Braškių

Gaminimo eiga:

  • Sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių. Aš naudoju maisto smulkintuvą.

  • Išlydome sviestą ir supilame į sausainius. Gerai išmaišome. Trupiniai turi likti drėgni.

  • Į indą, kuriame gaminame desertą paklojame sausainių sluoksnį, paspaudžiame ir užtepame uogiene. Dedame į šaldytuvą, kol ruošime kremą.

  • Želatiną užpilame šaltu vandeniu, tik tiek, kad vos apsemtų. Paliekame, kad išbrinktų. Vėliau ant garų vonelės ištirpiname.
  • Grietinėlę išplakame iki standumo. Atidedam į šalį (jei patalpoje labai karšta, geriau padėti į šaldytuvą).
  • Maskarponę, kondensuotą pieną ir karamelizuotą kondensuotą pieną gerai išmaišome. Elektriniu plakikliu nereikėtų stipriai plakti. Užtenka gerai išmaišyti. Po kelis šaukštus, pilame ištirpintą, bet atvėsintą (ne karštą!) želatiną ir vis maišome. Tuomet po šaukštą dedame grietinėlę ir iš lėto maišome, kol gausis vientisas glotnus kremas. Tik nenaudokit elektrinio plakiklio!

  • Ant sausainių ir uogienės sluoksnių dedame kremo. Indelius grąžiname atgal į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o dar geriau – per naktį.

  • Desertą, prieš valgant puošiame braškėmis.

Vasaros desertas su braškėmis

Patarimai:

  1. Galima naudoti tik kondensuotą pieną (be karamelizuoto), tuomet jo reikėtų įdėti daugiau.
  2. Sausainių pagrindą tinka pagardinti kepintais migdolų riešutais.
  3. Vietoj uogienės sluoksnio galima naudoti smulkintas datules arba džiovintas slyvas.
  4. Iš šio kiekio, galima gaminti ir tortą. Tuomet naudokite torto kepimo formą.

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”193″ offset=”3″]