Kreminis tiramisu vyniotinis
Užtruksite trumpiau nei kepant tortą, o rezultatas ir skonis kuo puikiausiai tiks šventiniam stalui. Artėjančiai Tėvo dienos proga, palepinkite savo mylimus žmones kreminiu, minkštu labai skaniu vyniotiniu, puikiai derančiu sekmadienio popietėm prie kavos ar arbatos puodelio.
Jums reikės:
Biskvitui:
6 kiaušiniai
130 g cukraus
130 g miltų
1 a. šk. vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
Sirupui:
100 ml stiprios saldintos kavos, galima paskaninti romu
Kremui:
300 g maskarponės
250 g grietinėlės (35-36 proc.)
90 g cukraus pudros
1 a. šk. vanilinio cukraus
3 šaukštai kokybiškos karčiosios kakavos
Šokoladiniam ganašui:
200 g juodo šokolado (galima maišyti su pienišku)
150 g grietinėlės
Gaminimo eiga:
- Gaminame biskvitą. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakti, kol masė padidės kelis kartus ir bus puri gelsva masė. Tada suberiame druską, vanilinį cukrų ir dar kartą gerai paplakame apie 5 min. Po vieną šaukštą dedame persijotus miltus ir lengvai mentele maišome (be mikserio pagalbos!), kol neliks miltų. Skubėti neverta, nes gali sukristi tešla. Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi ir išpilus tešlą suformuojame stačiakampio/kvadrato formos biskvitą. Kepame 200 l. temperatūroje apie 12 – 15 min, kol gražiai pagels, o prie pagaliuko nebelips tešla. Neperkepkite biskvito, tuomet jis bus trapus ir sausas, bus sunku susukti.
- Kol biskvitas kepa pasiruoškite kavos sirupą. Paliekame atvėsti.
- Gaminame kremą. Maskarponę su milteliniu cukrumi ir vanile išplakame iki purumo. Kitame dubenyje išplakame grietinėlę iki standumo. Tada lengvai neplakant, su mentele grietinėlę įmaišome į maskarponę. Maišome tik tiek, kol šie du kremai gražiai susijungs. Perplakti nereikia. Dubenį padedame į šaldytuvą.
- Iškeptą biskvitą šiek tiek atvėsinti. Tada gražiai nuimti kepimo popierių nuo apatinės pusės. Uždėti vėl popierių, bet jau tik ant viršaus ir lengvai susukti. Palikti galutinai atvėsti. Taip susuktas vyniotinis įgaus apvalią formą, vėliau bus lengva vėl susukti.
- Kai biskvitas bus visiškai atvėsęs, išvyniojus sulaistome sirupu ir sutepame kremą. Ir vėl susukame atgal. Dedame vyniotinį į šaldytuvą kelioms valandom arba dar ilgiau.
- Ruošiame šokoladinį ganašą. Į grietinėlę suberiame šokoladą ir pakaitiname, išmaišome iki vienalytės masės ir paliekame atvėsti kol sutirštės.
- Traukiame vyniotinį iš šaldytuvo, tepame šokoladinį ganašą, galime puošti džiovintomis spanguolėmis, rozmarino šakele ar cukraus pudra.
Patarimai:
- Galima perpjauti ir suformuoti medžio šaką bei ją papuošti.
- Naudokite kokybišką karčią kakavą ir jos nepagailėkite barstant. Saldumas su kartumu labai skaniai dera.
- Jei skubate ir neturite laiko laukti, kol šokoladinis ganašas atvėsęs sutirštės, galite jam atvėsus atšaldyti šaldytuve ir mikserio pagalba išplakti. Turėsite šokoladinį kremą.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”258″ products=”16″ offset=”4″]