Varškės apkepas
Šis patiekalas Jus nukels į tuos laikus, kai mokyklos valgykloje valgydavome varškės apkepas. Jau senai, šį receptą man padiktavo draugės mama, kuri dirbo mokykloje virėja. Ir tiesą sakant, kiek bebandžiau kitų receptų, šis liko mano šeimoje “užskaitytas” ir iki šiol mėgstamiausias.
Gaminamas labai greitai ir paprastai. Tinka valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.
Jums reikės:
800 g varškės 9 proc.
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
0.5 arbat. šauštelio “gesintos” sodos arba kepimo miltelių
200 ml pieno
200 ml riebios grietinės
2 – 3 šaukštai aliejaus
10 šaukštų manų kruopų
2 šaukštai kvietinių arba migdolų miltų
Razinų
Varškės apkepas – Gaminimo eiga:
Viskas vyksta labai paprastai ir greitai. Visus produktus dedame į dubenį iš eilės ir maišome. Pirmiausia varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais gerai išmaišome. Jei varškė labai sausa, galima į pagalbą pasikviesti maisto smulkintuvą. Na, o tada sudedame grietinę, sodą arba kepimo miltelius, supilame pieną, aliejų. Beriame manų kruopas, miltus ir gerai išmaišome. Į pabaigą suberiame razinas, jei mėgstate.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40- 50 min, kol gražiai apskrus.
Patarimai:
- Vietoj razinų galima naudoti džiovintas slyvas arba spanguoles.
- Kvietinius miltus pakeiskite maltais migdolų riešutų miltais.
Skanaus!
Inga
[ux_products cat=”258″ products=”16″ offset=”1″]