Pyragas su vištiena
Šis pyragas su vištiena skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Tai puikus kepinys tiek namuose, tiek įsidėti į kelionę ar iškylą, gražus – nusinešti į svečius. Patogus valgyti. Įdaro variacijos gali būti pačios įvairiausios arba tai – ką rasite šaldytuve.
Jums reikės:
250 g miltų
100 g šalto sviesto
5 kiaušinių
350 g vištienos
1 rūkyta dešrelė
150 g grietinės
150 g fermentinio sūrio
Džiovintų pomidorų (nebūtinai)
100 g žaliųjų žirnelių (gali būti šaldyti)
100 g kukurūzų (gali būti šaldyti arba konservuoti)
Druskos
1 arbat. šaukštelis cukraus
Juodųjų pipirų
Čiobrelio
Kario
Kumino
Persilado
Vištienos prieskonių
Gaminimo eiga:
- Sutarkuojame šaltą sviestą, vis pavoliojant jį miltuose. Turi gautis sviestiniai trupiniai.
- Beriame druską, cukrų, ir žiupsnį čiobrelių (pagal skonį). Ir gerai permaišome.
- Atskirai inde išplakame 2 kiaušinius su persiladu ir supilame į trupinių tešlą
.
- Gerai perminkome ir dedame į šaldytuvą kol pasiruošime įdarą. Neišsigąskite, kad tešla gausis gana sausa ir biri.
- Pasiruošiame vištieną. Tai gali būti vištienos krūtinėlė pabarstyta vištienos prieskoniais ir iškepta. Arba puikiai tiks keptos vištos likučiai ar kitaip paruošta mėsa. Supjaustome ją gabalėliais. Į draugiją įpjaustome rūkytą dešrelę, kuri suteiks sodresnio skonio.
- Sutarkuojame sūrį. Beriame žirnelius ir kukurūzus. Paskaniname druska, pipirais, kariu bei kuminu (pagal skonį).
- Išplakame 3 kiaušinius, dedame grietinę, persiladą ir dar kartą permaišome. Kiaušinių plakinį pilame ant vištienos. Sumaišome.
- Iš šaldytuvo traukiame tešlą. Suberiame į kepimo formą ir lengvai pirštais suformuojame padą su pakeltu kraštu. Tešla bus vis dar biri, bet kepant ji taps vientisa ir sutvirtės.
- Kepti 10 min., 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet ištraukti ir supilti įdarą. Ir dar kepti apie 40 min., 200 laipsnių temperatūroje.
- Iškeptas pyragas Jūsų stalui!
Skanaus!
Inga
[ux_products columns=”5″ cat=”194″ products=”15″]