Špinatinis tortas su žėlė gabaliukais
Špinatinis tortas su žėlė gabaliukais yra toks ryškus ir nuotaiką keliantis, kaip ir pats pavasaris! Į jį žiūrėdamas, negali nesišypsoti, o akys dega nekantrumu jį paragauti.
Jei galvojate, kad bus juntamas špinatų skonis ar net gali nevalgyti vaikai – klystate. Biskvitas purus, minkštas ir nesijaučia jokio špinatinio poskonio. Na, o saldus kremas ir gaivūs žėlė gabaliukai – itin dera tarpusavyje ir džiugina gomūrį.
Puošiant tortą, man visuomet norisi išnaudoti šią nuostabią spalvą. Todėl mano špinatiniai tortai visuomet ir būna žali!
Paprastas, bet ne prastas tortas tiks bet kokiai progai!
Šį kartą aš naudojau 22 cm skersmens apvalią kepimo formą, nes norėjau, kad tortas gautųsi aukštesnis.
Jums reikės:
Biskvitas:
100 g šviežių špinatų lapelių
3 kiaušiniai
250 g cukraus
240 g kvietinių miltų
3 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
2 arb. šaukšteliai citrinos sulčių
180 ml aliejaus
Biskvito sulaistymas:
0,5 citrinos sulčių
0,5 stiklinės virinto vandens
Kremas:
2 pakeliai vyšnių žėlės (pasiruošti iš anksto!)
400 g grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
1 indelis kondensuoto pieno
180 g minkšto sviesto (iš šaldytuvo išsiimti iš anksto, bent 8- 10 valandų turi pabūti kambario temperatūroje!)
Gaminimo eiga:
- Iš anksto pasiruošiame žėlę pagal instrukciją ant pakelio. Tik aš pilu mažiau vandens (400 ml) nei parašyta ant pakelio, tam kad būtų galima poto supjaustyti gabaliukais.
- Špinatus nuplauname ir suberiame į dubenį, pilame aliejų, beriame vanilinį cukrų ir išspaudžiame truputį citrinos sulčių (citrina paryškina spalvą). Viską gerai iki skystos masės susmulkiname maisto trintuvu. Neturi likti lapų gabalėlių.
- Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi.
- Į kiaušinių plakinį pilame špinatų masę ir sumaišome.
- Atskirai sumaišome miltus su kepimo milteliais ir persijojame. Miltus po truputį dedame ir tešlą, gerai išmaišydami. Štai ir turime žalią tešlą!
- Torto formos dugną padengiame kepimo popieriumi ir užsegame žiedą. O tortinės kraštus lengvai patepame aliejumi.
- Pilame tešlą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min.
Iškeptą biskvitą padedame atvėsti bent 6 valandom, o dar geriau per naktį.
Gaminame kremą:
- Susipjaustome gabaliukais žėlę.
- Išplakame grietinėlę iki standumo.
- Išsukame minkštą sviestą su kondensuotu pienu ir dedame po truputį grietinėlę ir lengvai, bet labai gerai išmaišome iki vientiso kremo.
Špinatinis tortas su žėlė gabaliukais – surinkimas:
- Atvėsusį biskvitą supjaustome. Prasčiausiai pavykusią biskvito dalį atidame, kad apdžiūtų – tai bus naudojama trupiniams tortui puošti.
- Į užsegtą formos žiedą, dedame biskvitą ir konditeriniu teptuku sulaistome citrininiu vandeniu. Dedame sluoksnį kremo ir žėlė gabaliukus. Taip sutepame visa tortą. Lengvai rankomis paspaudžiame.
- Tortą dedame šaltai, kad susistovėtų per naktį arba ir ilgiau.
- Kitą dieną pasiruošiame trupinius. Biskvitą su maisto smulkintuvu sutriname. Ir apibarstome jau “nurengtą” tortą.
Patarimai:
- Šis kremas nemėgsta šilumos, todėl vasarą rekomenduoju per ilgai nelaikyti ant šventinio stalo.
- Pagal šį biskvito receptą galite išsikepti ir kuo puikiausius žalius keksiukus, o papuošti tokiu pat kremu užbarstant žėlė gabalėliais ar puošiant uogomis.
- Rekomenduoju tortą gaminti per kelias dienas. 1 dieną – išsikepti biskvitą ir pasigaminti želę. 2 dieną – sutepti tortą, o 3 dieną – puošti ir skanauti.
Skanaus!
Inga
[ux_products columns=”5″ equalize_box=”true” cat=”193″ products=”15″]