Avinžirnių blyneliai su daržovėmis
Labai geri blyneliai! Maistingi, minkšti, greitai paruošiami, valgomi tiek šilti ar atvėsę. Pagrindą sudaro avinžirniai, kuriuose yra puikus riebalų, baltymų, angliavandenių, ląstelienos, cukraus ir mineralų šaltinis. Jame taip pat yra cinko, fosforo, magnio, mangano, vario, kalio, natrio, kalcio, geležies, folio rūgšties ir vitaminų A, B (B1, B2, B3, B5, B6 ir B9), C, E ir K.
Šis mineralinių ir vitaminų junginių derinys daro teigiamą poveikį kraujotakos sistemai. Geležis ir folio rūgštis apsaugo nuo anemijos, o vitaminas K reguliuoja kraujo krešėjimo procesą Kalis yra būtinas elektrolitas, normalizuojantis kraujospūdį. Avinžirniuose taip pat galima rasti daug skaidulų, kurios ne tik palaiko svorio metimą ir riebalų deginimą, bet ir yra svarbios širdies ir kraujagyslių ligų prevencijai.
Jums reikės:
3 skardinės konservuotų avinžirnių
Cukinija (pusė didesnės arba 1 maža)
0,5 galvutės svogūno
0,5 paprikos
1 morka
1 skardinė konservuotų kukurūzų
2 kiaušiniai
Džiovintų pomidorų
3 – 4 v. v. šk miltų
Druskos
Maltų pipirų
Persilado
Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
- Avinžirnius nuplauname, nuvarviname kiaurasamtyje ir sutriname maisto smulkintuvu.
- Svogūną labai smulkiai supjaustome ir lengvai pakepiname su paprika.
- Viską dedame į avinžirnius: kepintas daržoves, konservuotus kukurūzus, sutarkuotą morką, cukiniją. Mušame kiaušinius, pagardiname druska, šviežiai maltais pipirais, persiladu. Įdedame kelis šaukštus miltų.
- Viską gerai išmaišome. Blynelius formuojame vos drėgnomis rankomis. Masė gausis gana lipni, bet neskubėkite pridėti daug miltų.
- Kepti kelias minutes, iškeptus valgyti su grietine, jogurto ar kt mėgstamu padažu ir daržovėmis.
Patarimai:
- Kepimui pabandykite naudoti kokosų aliejų, suteikia dar kitokio skonio.
- Jei norite visiškai “vegan” patiekalo, vietoj kiaušinių galima naudoti pamirkytus linų sėmenis.
- Jei visgi norisi mėsos – puikiai dera kumpio, vištienos ar sūrio gabalėliai.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”621″ products=”16″]