CHIA sėklų pudingas su datulėmis ir kokosų drožlėmis
CHIA sėklos, dar kitaip vadinamos ispaninių šalavijų sėklos, itin maistingos ir vertingos sėklos mūsų maisto racione. Šį pudingą pasigaminsite vos per kelias minutes. Tai gali būti puikus užkandis į darbą ar vaikui į mokyklą.
Šiose sėklose yra B1, B2, B3 vitaminų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų: kalcio, kalio, cinko, geležies ir kt. Jų sudėtyje taip pat gausu Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios yra labai svarbios organizmui, nes jose yra fosfatų, lecitino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesą ir padeda užkirsti kelią vėžiui, cukriniam diabetui bei širdies ligoms.
Šios sėklos yra labai lengvai virškinamos, neutralaus skonio, todėl jos gali būti panaudotos daugelyje patiekalų.
Jums reikės:
3 v.šk. ispaninių šalavijų sėklų
200 ml kokosų ir midolų pieno
1 v. šk. kokosų drožlių
Džiovintų datulių
1 banano
Mėgstamų uogų
Gaminimo eiga:
- Chia sėklas užpilame pienu, suberiame kokosų drožles. Sumaišome. Paliekame 10 min. pastovėti ir vėl permaišome.
- Dedame į šaldytuvą keliom valandom, ar net per naktį (jei norite turėti greitus pusryčius).
- Pastovėjus ir išbrinkus sėkloms, sutriname banana, supjaustome datules ir dedame sluoksnį.
- Ant viršaus dedame mėgstamas uogas.
Patarimai:
- Mėgstantiems saldžiau, įdėkite medaus ar uoginės šaukštelį.
- Augalinį pieną galite keisti karvės pienu.
- Pudingą tinka gardinti razinomis, riešutais, cinamonu.
- Jei ruošiate užkandį “išsinešimui”, gaminkite iš karto indeliuose, kurie yra užsukami.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”193″ products=”16″]