Varškės spurgos
Minkštos spurgos su traškia plutele! Kaip ir dauguma spurgų, taip ir šios, pačios skaniausios kol dar karštos, bet tikrai labai skanios ir kitą dieną.
Jums reikės:
- 1 kg varškės
- 10 šaukštų cukraus
- 6 kiaušinių
- Žiupsnis druskos
- Apie 400 g miltų
- Kupino šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukšto stipraus alkoholio
- 1 litro aliejaus
- Vanilinio cukraus
- cukraus pudros pabarstyti
Darbo eiga:
- Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
- Varškę smulkintuvo pagalba ištrinti su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Tada įsijoti miltus į varškės masę ir išmaišyti – tešla bus lipni, sunki. Bet neskubėkite dėti daugiau miltų, nes tuomet spurgytės bus kietos. Formuosime jas 2 šaukštų pagalba. Šaukštus laikom atsuktus vieną į kitą, pasemiam maždaug pusės šaukšto dydžio tešlos gabalą ir nuo vieno šaukšto ant kito formuojam spurgas. Kokie keturi kartai ir spurgos bus lygiais kraštais, dedame į aliejų.
- Aliejų su šlakeliu alkoholio (spurgos nebus tokios riebios) užkaitinti ant didelės ugnies, bet kai jau užkais ir pradės ten matytis tokios kaip gijos, tada įdėti bulvės arba duonos gabalėlį ir jei ji kunkuliuos, tai jau galima ir spurgius mesti ten pat.
- Iškeptas spurgytės pabarstome cukraus pudra.
Patarimai:
- Nedarykite didelių spurgų, nes tuomet gali neiškepti vidus, o plutelė bus apdegusi.
- Aliejų laikykite ne ant didelės kaitros, kad nepradėtų svilti.
- Ištrauktas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
- Jei spurgyčių liks, sudėkite jas į maišelį, kitą dieną išliks tokios pat minkštos.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”193″ products=”16″]