Prieskoniai, Receptai, Riešutai uogos

Brokolių salotos su kepintomis saulėgrąžomis ir spanguolėmis

Brokolių salotos

Brokolių salotos su kepintomis saulėgrąžomis ir spanguolėmis

Traškios, sočios, gaivios ir labai skanios salotos. Brokolis – čia groja pirmu smuiku, o kepintos saulėgrąžos ir džiovintos spanguolės puikiai suskamba bendroje dermėje.

Brokolis – labai maistinga ir vertinga daržovė. Ją nebūtina virti, galima valgyti neapdorotą, taip išsaugosime daugiau vitaminų.

Jums reikės:

1 brokolis

50 g saulėgrąžų branduolių

50 g džiovintų spanguolių

50 g kanapių branduolių

1 raudono svogūno

Majonezo (naudoju „Hellmans“)

Gaminimo eiga:

  • Saulėgrąžas lengvai pakepiname ir atvėsiname.

Brokolių salotos

  • Spanguoles nuplauname ir leidžiame nudžiūti.
  • Brokolio žiedynus supjaustome gabalėliais.
  • Svogūną pjaustome plonais žiedais. Naudokite raudoną svogūną, jis nėra toks aštrus.

Brokolių salotos

  • Visus likusius ingredientus sudedame į dubenį ir sumaišome su majonezu.

Patarimai:

  1. Jei labai norisi mėsos, įpjaustykite kubeliais virto kumpio.
  2. Puikus variantas – pietų dėžutei.

 

Skanaus,

Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”258″ products=”16″ offset=”6″]