Brokolių salotos su kepintomis saulėgrąžomis ir spanguolėmis
Traškios, sočios, gaivios ir labai skanios salotos. Brokolis – čia groja pirmu smuiku, o kepintos saulėgrąžos ir džiovintos spanguolės puikiai suskamba bendroje dermėje.
Brokolis – labai maistinga ir vertinga daržovė. Ją nebūtina virti, galima valgyti neapdorotą, taip išsaugosime daugiau vitaminų.
Jums reikės:
1 brokolis
50 g džiovintų spanguolių
50 g kanapių branduolių
1 raudono svogūno
Majonezo (naudoju „Hellmans“)
Gaminimo eiga:
- Saulėgrąžas lengvai pakepiname ir atvėsiname.
- Spanguoles nuplauname ir leidžiame nudžiūti.
- Brokolio žiedynus supjaustome gabalėliais.
- Svogūną pjaustome plonais žiedais. Naudokite raudoną svogūną, jis nėra toks aštrus.
- Visus likusius ingredientus sudedame į dubenį ir sumaišome su majonezu.
Patarimai:
- Jei labai norisi mėsos, įpjaustykite kubeliais virto kumpio.
- Puikus variantas – pietų dėžutei.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”258″ products=”16″ offset=”6″]