Receptai, Riešutai uogos

Karališka granola, Receptas

Karališka granola

Karališka granola

Mano nuomone, granola turėtų būti kiekvieno namuose, o ypač kai visiems taip trūksta laiko. Tai yra tikras išsigelbėjimas, norint greitai ir maistingai bei sveikai numalšinti alkį bei gauti energijos.

Gamindami granolą, galite improvizuoti, atsižvelgiant į tai, kokių produktų tuo metu turite savo džiovintų vaisių krepšelyje. Tai puikus maistas pusryčiams, užkandžiui ar kepiniams.

Karališkai granolai -Jums reikės:

500 g avižinių dribsnių
200 g saulėgrąžų branduoliai
150 g moliūgų sėklų
150 g aguonų
150 g migdolų riešutų
100 razinos auksinės Jumbo arba razinos auksinės
100 razinos rudos Jumbo arba razinos rudos
100 g džiovintų spanguolių
50 g džiovintų abrikosų
1 v. š. cinamono
300 g medaus
150 ml mėgstamo aliejaus (pvz. alyvuogių, rapsų ir pan.).
2 v. š. kokosų aliejaus

Karališka granola sededamosios dalys

Karališka granola – gaminimo eiga:

  • Migdolų riešutus pasmulkiname peiliu arba elektriniu smulkintuvu iki gabaliukų, bet ne per smulkiai.
  • Džiovintus vaisius nuplauname. Abrikosus pasmulkiname gabalėliais.
  • Visus džiovintus vaisius ir riešutus, sėklas, aguonas, cinamoną bei avižinius dribsnius suberiame į vieną didelį dubenį. Išmaišome.

Karališka granola maišymas

  • Nedideliame puode, labai trumpam pašildome medų, kol jis suskystės. Tada dedame kokosų aliejų, bei pilame aliejų. Vos tik viskas susimaišo tolygiai pilame į ruošiamos granolos dubenį ir gerai išmaišome. Visi birūs produktai turi tapti drėgni.
  • Pasiruošiame kepimo skardą. Išklojame kepimo popieriumi. Patariu popieriaus negailėti, dėti dvi juostas viena ant kitos ir truputį išleisti į kraštus. Taip bus patogiau maišyti ir mažiau byrės per kraštus.
  • Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 min, nuolat maišant! Kai granola gražiai apskrus, ištraukti ir leisti ramiai kelias valandas atvėsti. Tik tuomet suberti į indą.

Karališka granola kepimas

Patarimai:

  1. Ingrideintų sąrašą galima keisti arba pildyti: kokosų drožlėmis, o jei norisi saldumo daugiau – datulėmis.
  2. Granola valgoma su jogurtu, kefyru bei šviežiomis/šaldytomis uogomis bei vaisiais. Puikiai tinka pabarstyti ant rytinės košės arba ant kepamų desertų (pvz. keksiukų ar obuolių pyrago).
  3. Nepamirškite kepant granolą nuolat maišyti, kad nesudegintumėte 🙂
  4. Stiklainiukas „Karališkos granolos“ gali tapti ir puikia dovana.

Karališka granola dovana

Skanaus!
Inga

[ux_products cat=”258″ offset=”3″]