Šaltibarsčiai
Švenčiant Lietuvos valstybines šventes visada norisi kažko lietuviško ir savo. O jei tai dar pavasaris – pirma mintis, kuri ateina į galvą – ŠALTIBARŠČIAI!
Jums reikės:
1 l kefyto|
500 g marinuotų burokėlių
2 – 3 agurkai
Svogūnų laiškų
Krapų
Druskos
Gaminimo eiga:
- Supjaustome svogūnų laiškus, krapus, agurkus. Apibarstome druska ir leidžiame kelias minutes pastovėti. Taip išsiskirs daugiau skonio ir kvapo.
- Daržoves užpilam kefyru ir sudedame marinuotus burokėlius.
- Jei turime laiko, bent pusvalandžiui indą su šaltibarščiais įdedame į šaldytuvą.
Patarimai:
- Galite įdėti virtą kiaušinį.
- Jei mėgstate riebiau, paskaninkite šaltibarščius grietine.
- Jei mėgstate švelnesnio skonio šaltibarščius, naudokite virtus burokėlius, o ne marinuotus.
- Nepamirškite išsivirti ar išsikepti bulvių 😊
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”195″]
[ux_products cat=”190″ offset=”3″]