Medaus tortas
Medaus tortui reikės.
Tešlai:
3 Kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
60g sviesto
3 šaukštai medaus
3 šaukšteliai kepimo miltelių
3,5 stiklinės kvietinių miltų
Kremui:
800g. Grietinės 30%
1 citrinos sulčių
2 šaukšteliai želatinos (100bl arba 200bl)
0,5 stiklinės cukraus
Medaus tortas – tešlos pagrindo gamyba
Kiaušinius, cukrų, sviestą ir medų kaitinant ant garų išmaišyti, svarbu kad neužvirtų, maišyti reiktų apie 7 minutes.
Subertus kepimo miltelius gerai išmaišyti.
Atėjo miltų eilė pasistenkite berti po truputi ir gerai išmaišyti su bendra masę, paprastai tai gali užtrukti apie 5 minutes.
Medaus tortas – lakštų kepimas
Visų pirma paruošiam skardą, ją ištepdami lydytu sviestu.
Dabar paimam kupina šaukštą mūsų paruoštos tešlos ir skardoje atsargiai iškočiojame kuo plonesni lakštą.
Kepti 160 laipsnių orkaitėje su vėjeliu , kepa labai greitai todėl nesudeginkite. 😉
Kremo paruošimas
Atšaldytą grietinę išplakti iki purumo.
Plakimo pabaigoje suberti cukrų, citrinos sultis ir ištirpintą želatiną, ir taip plakti iki kol pasidarys vientisas nuostabiai skanus kremas. 🙂
Tai pat į kremą galima įdėtų jūsų mėgstamus prieskonius kaip cinamoną, kardamoną, vanilinio cukraus ar netgi vaisius kaip razinas, spanguoles ar net abrikosus 🙂
Baigiamieji darbai
Iškeptus lakštus apipjaustom pagal norimą formą, o iš likučių bus galima pasidaryti trupinių papuošimui.
Kiekvieną lakštą aptepame krepu ir dedame viena ant kito, kol gauname norimą forma.
Paskutinis akcentas aptepame visą tortą kremu ir apibarstome trupiniais.
Papuošimas pagal skonį, bet labai tiks vieną kita rūgštesnė uoga, kad suteiktu tortui truputi kontrasto.
Receptas pagal Stasę
[ux_products columns=”5″ cat=”193″ products=”16″ offset=”1″]
[ux_products columns=”5″ cat=”258″ products=”16″]