Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas

Receptas: nugarinės – palendricos vytinimas

Vytinimas

Nugarinės – palendricos vytinimas

Vytinimas – Jums reikės:

Mėsa (šiuo atveju nugarinė) – 1 kg
Druska – 1  šaukštas
Cukrus – puse arbatinio šaukštelio
Vandens – 2 šaukštai
Spiritas (degtinė) – 1 arbatinio šaukštelio
Juodieji pipirai žirneliai arba grūsti –  2 žiupsneliai (pagal skonį)
Kvapnieji pipirai –  2 žiupsneliai
Lauro lapai – 4-5 lauro lapai
Muskatas maltas – 1 žiupsnelis
Česnakas – 3-4 skiltelės

Nugarine palendrica

Pasiruošimas

Mėsa – pasistenkite gauti kuo kokybiškesnės mėsos, kad negautume nenorimų staigmenų procese. Šiuo atveju naudosime kiaulienos nugarine dar kitaip vadiname palendricą, bet neapsiribokite ir galite naudoti tiek sprandinę ir netgi kumpį. Pradžiai mėsą išmirkome šaltame vandenyje apie 2-3 valandas, taip mėsa atsigauna ir pasiimą tiek vandens kiek jei reikia.

Kitas žingsnis – išimkime mėsa iš vandens ir kol ruošimės kitus produktus palaikoma kad nuvarvėtu neįsigėręs likutis.
Geriausia dabar persikelti į kokį nors dubenį kuriame maišytume turimus prieskonius ir visas kitas sudėtines dalis. Pradžiai sumaišome vandenį su spiritu ir šiuo mišiniu įtriname mėsą. Dabar atėjo prieskonių eilė, druską sumaišome su cukrumi, juoduosius ir kvapniuosius pipirus reiktų sutrupinti-sugrūsti arba stambiai sumalti, česnaką susmulkiname arba sutraiškome. Visus prieskonius sumaišome tarpusavyje ir su meilę gerai įtriname mėsyte, kuo ilgiau masažuosite tuo geriau 🙂  Dar nepamirštame apdėti mėsos trupintai lauro lapais.

Marinavimas

Marinavimas

Dabar atėjo laikas marinavimu, nors procesas ir pakankamai paprastas, bet reikia neprarasti budrumo ir nepamiršti ryte ir vakare mėsa apversti ir apšlakstyti susikaupusiu sūrymu.
Pats marinavimo procesas turėtų užtrukti 2-3 paras,

Marinuojame 2-3 paras, ryte ir vakare apverčiame , ir apšlakstoma surimu.

Surišimas

Po marinavimo proceso, atėjo laikas paruošti mūsų mėsyte vytinimui.
Patartina naudoti merlę arba kita gerai laidų orui audinį o surišimui naudosime lininę virvutę, bet galima naudoti ir kito tipo virves.
Prieš aptraukiant merlę nepamirštame prieskonių likusiu po marinavimo ir apdedame mėsytę.

Paruosimas

Vytinimas

Vytinimas šis procesas reikalaują kantrybės arba trumpos atminties 🙂
Laikome kambario temperatūroje 4-5 dienas, priklausomai nuo mėsos dydžio ir noro galima palaikyti ir ilgiau.

Laikome kambario temperaturoje 4-5 dienas , pirklausomai nuo mėsos storio, jeigu mėgstate labiau padžiuvus galime palaikyti ir ilgiau.

Vytinimas

Receptas pagal Stasę

 

[ux_products columns=”5″ cat=”195″ products=”16″]

[ux_products cat=”190″ products=”16″]