Medžiotojo receptai: Bebras – bebriena
Bebro mėsa savo skoniu panaši į bebriena 🙂 . Prieš kepant ar troškinant bebrą rekomenduojama apie parą ar dvi marinuoti. Be to, ruošiant mėsą reikia pašalinti riebalus, kurie patiekalui gali suteikti kartoką skonį. Bebras, panašiai kaip ir stirniena ar elniena, gana greitai džiūsta. Kad mėsa neprarastų sultingumo, ji kepama uždengtame troškintuve, kepimo rankovėje ar tiesiog, naudojama troškiniams.
Bebrų medžioklės terminas:
Nuo rugpjūčio 1 d. iki balandžio 15 d.
Viskas prasideda nuo bebro paruošimo ir turime universalu bebro marinavimo receptą, kurį naudoja nuo senų laikų:
Bebro marinavimas
Jums reikės:
1kg gabalas pjaustyto bebro
Šaukštas druskos
Šaukštas cukraus
Šaukštas majonezo
Trečdalis šaukštelio aštrios paprikos
4 skiltelės česnako
2 šaukštai aštraus pomidoro padažo
Marinavimas
Mėsa įtrinti prieskoniais, paslėgti ir laikyti šaltai 2-3 dienas. Taip paruoštas bebras kepamas ant iešmo, ant grotelių, keptuvėje
Mūsų receptai yra trumpi, aiškūs ir tradiciniai, todėl visada galite panaudoti savo fantaziją ir pakeisti skonį pagal save.
Troškintas bebras
Jums reikės:
Marinuoto bebro mėsos
3-4 šaukštai aliejaus
2-3 morkos
2 svogūnai arba poras
3-4 džiovinti baravykai arba 300g šviežių apvirtų grybų
3-4 šaukštai grietinės
Maltų pipirų
Gaminimas
Į pakaitinta troškintuvą supilti aliejų, suberti pjaustytas morkas, pabarstyti pipirais, sudėti marinuotą bebrą, ant jo – pjaustytus svogūnus arba porą, paruoštus džiovintus baravykus (ir įpilti jų nuoviro) arba apvirtus šviežius grybus, užpilti grietinę.
Troškinti 1,5-2 val.
Plovas su bebriena
Jums reikės:
300g marinuotos bebrienos
400g ryžių
150g riebalų
Puse morkos
3 svogūnai
Stiklinė aštraus pomidoro padažo
Šaukštas pjaustytu svogūnų laiškų
Šaukštas šviežių krapų
Maltu pipirų
Gaminimas
Mėsa supjaustyti nedideliais gabaliukais ir su trupučių vandens kepti riebaluose, kol beveik suminkštės. Tada sudėti stambius tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus, pabarstyti maltais pipirais, sukrėsti pomidoro padažą, suberti nuplautus ryžius, įpilti puse litrų vandens, viską išmaišyti ir troškinti.
Išsitroškinusį plovą išversti į dubenį ir apibarstyti pjaustytais žalumynais.
Troškinta bebro uodega aluje
Jums reikės:
Bebro uodega,
1 didelė morka,
1 poras,
2 česnako skiltelės,
1/2 stiklinės alaus.
Marinatui:
kapotų česnakų, krapų stiebų, žiupsnelis pjaustytų krienų lapų, druskos, cukraus, šaukštelis aštraus pomidorų padažo.
Gaminimas
Bebro uodegą nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite, sumaišykite su marinatu, prislėkite ir marinuokite 1-2 paras.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite mėsą, supjaustytas daržoves, kai aliejus užvirs, supilkite alų ir troškinkite apie valandą.
[ux_products columns=”5″ cat=”84″]
[ux_products columns=”5″ cat=”196″]