Receptai

Receptai: Blynai

Blynai

Super blynai pagal Ingą

Blynai – kiekvienoje šeimoje, o ypač kurioje yra ir vaikų, sulaukia didžiausio džiaugsmo. Ir nesvarbu ar juos ruošime pusryčiams ar vakarienei, ar koks metų laikas, nes blynai gali būti patys įvairiausi, valgomi su įvairiais priedais, uogomis, uogiene ar net šokoladu, karamele, ar riešutų sviestu.

Taip pat mes juos kepame pačių įvairiausių formų: tradiciniai lietiniai ir jų variacijos su įdarais, širdelių formos čirviniai blynai, maži blyneliai su obuoliais ir cinamonu ir pan.

Todėl siūlau išbandyti keliatą nors ir paprastų, bet labai pamėgtų receptų.

Lietiniai blynai

Jums reikės ( blynų užteks 4 asmenų šeimai):

700 ml pieno
300 ml vandens
500 g miltų
2 kiaušiniai
1 šaukštas aliejaus tešlai ir aliejaus kepimui
1 šaukštas cukraus (pagal skonį)
Žiupsnis druskos

Blynų gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius, su druska, cukrumi ir aliejumi lengvai paplakame plakimo šluotele.
  2. Į atskirą indą supilame vandenį ir pieną. Pusę šio kiekio supilame į kiaušinio plakinį.
  3. Suberiame visus miltus. Labai gerai išmaišome. Gausis tiršta ir gana sunki tešla.
  4. Po truputį maišant supilame likusį pieną su vandeniu. Tešla gražiai atsiskies ir taps gana skysta. Pilant ne visą skystį iš karto, o per du kartus, būsime garantuoti, kad tešla pavyks ir nebus gumuliukų.

    Blynai - tešla

  5. Jei turime laiko, tešlą paliekame pastovėti (nors apie 30 min), kad miltai išbrinktų ir išsiskirtų glitimas. Tuomet blynai gražiai liesis keptuvėje ir neplyš.
  6. Kepame blynus. Įkaitintą keptuvę patepame lašeliu aliejaus ir pilame tešlą, gražiai formuodami blynus. Gražiai apkepus, apverčiame.

blynai keptuvėje

Blynai valgomi su pačiais įvairiausiais pagardais: šaldytomis uogomis, uogiene, grietine, karamele, riešutų sviestu, lydytu šokoladu, maskarpone ir t.t.

Taip pat su lietiniais galime sukurti kas kartą vis naują receptą, įvyniodami pačius įvairiausius įdarus. Smaližiai džiaugsis gavę blyną su varškės, razinų bei bananų įdaru. O norintiems sočiau pavalgyti, siūlau pasigaminti su mėsos, kumpio, sūrio ar daržovių įdaru.

Įvyniotus blynus lengvai apkepkite keptuvėje.

Blynai lėkštėje

ČIRVINIAI ŠIRDELIŲ BLYNAI

Jums reikės:

4 kiaušiniai
1 l pieno
50 g lydyto sviesto
3 v. šaukštai cukraus
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
700 g miltų

 

Blynų gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  2. Supilame lydytą sviestą.
  3. Supilame pieną.
  4. Miltus persijojame per sietelį.
  5. Beriame miltus, reguliuodami tešlos tirštumą, ji turi būti gana sunki, kristi nuo šaukšto gabalais.

Įkaitiname čirvinių blynų keptuvę. Krečiame tešlą ir kepame.

Skanaujame su uogomis, uogiene ar šokoladiniu padažu.

ŠOKOLADINIS PADAŽAS

Jums reikės:

1 v. šaukštas kokybiškos kakavos
1 v. šaukštas miltų
20 g sviesto
300 ml pieno
4 v. šaukštai cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištirpiname ir suberiame miltus bei kakavą.
  2. Nuolat maišant supilame pieną ir suberiame cukrų. Maišome ant nedidelės kaitros kol padažas sutirštės.

Patarimai:

  1. Jei labai rytais skubate, bet norite greitų ir skanių pusryčių, tešlą galite užsimaišyti iš vakaro ir padėti į šaldytuvą. Tešla bus kuo puikiausiai subrendu kepimui.
  2. Jei galvojate, kad blynų kepimas ilgas ir monotoniškas darbas, kepkite naudodami kelias keptuves. Ir blynus visi valgysite dar karštus 🙂
  3. Blynus patogu įsidėti į „maisto dėžutes“, kai nešamės į darbą, mokyklą ar pasiimti į kelionę.
  4. Norint kvapnesnių blynų, galime naudoti kokosų sviestą.
  5. Jei kepate blynus su obuoliais, įberkite į tešlą cinamono ir vanilinio cukraus. Blynai nepaliekantys abejingų!
  6. Jei liko lietinių, uždenkite maistine plėvele, kad jie neišdžiūtų. Kad ir kitą dieną, pasiruošus įdarą, turėsite greitą vakarienę.

Senesnius blynų receptus rasite čia

Sportininkams – sportas

Didelis dėkui už receptus ir fotografijas Ingai

[ux_products cat=”193″ products=”6″ offset=”2″]

[ux_products cat=”193″ offset=”12″]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *