Varškės tešlos pica
Varškės tešlos pica. Varškės tešla – kiek neįprastas, bet puikus receptas, kaip greitai ir skaniai pasigaminti picos pagrindą. Juk ne visada turime laiko ruošti mielinę tešlą, o panaudojus varškę galime išsikepti minkštą ir labai skanią picą.
Jums reikės:
330 g varškės (9%)
200 ml kefyro
Druskos (dosnus žiupsnis į tešlą ir į pomidorų padažą)
500 g miltų
6 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
240 g skardinė konservuotų pomidorų
3 skiltelės česnako
80 – 100 g fermentinio arba kietojo sūrio
120 g mocarelos
Raudonėlių
Pipirų
Picos prieskonių
Gaminimo eiga:
- Į dubenį beriame varškę, druską, pilame kefyrą ir sumaišome. Suberiame miltus ir alyvuogių aliejų. Viską gerai išminkome.
- Ant miltuoto paviršiaus išsikočiojame tešlą. Tešla gaunasi labai elastinga, tvirta ir tolygi. Neplyšta ir nebyra.
- Kepimo formą pabarstome miltais ir perkeliame picos pagrindą.
- Pasiruošiame pomidorų padažą. Konservuotos pomidorus su išspaustu česnaku, pipirais ir druska sublenderiuojame.
- Šiuo padažu tepame picos pagrindą, beriame sūrį.
- Kepame apie 20-25 min, 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patarimai:
- Picos ingriedientus galite keisti ir dėti pagal savo skonį ir fantaziją.
- Ši tešla yra tinkama ir kibinams bei pyragėliams.
- Vaikams labai patiko, todėl rekomenduoju vaikų gimtadienio vakarėliams. Supjausčius – gali būti puikus vieno kąsnio užkandis.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”195″]
[ux_products cat=”190″ offset=”3″]