Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas

Varškės tešlos pica

Varškės tešlos pica

Varškės tešlos pica

Varškės tešlos pica. Varškės tešla – kiek neįprastas, bet puikus receptas, kaip greitai ir skaniai pasigaminti picos pagrindą. Juk ne visada turime laiko ruošti mielinę tešlą, o panaudojus varškę galime išsikepti minkštą ir labai skanią picą.

Jums reikės:

330 g varškės (9%)
200 ml kefyro
Druskos (dosnus žiupsnis į tešlą ir į pomidorų padažą)
500 g miltų
6 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
240 g skardinė konservuotų pomidorų
3 skiltelės česnako
80 – 100 g fermentinio arba kietojo sūrio
120 g mocarelos
Raudonėlių
Pipirų
Picos prieskonių

Gaminimo eiga:

  • Į dubenį beriame varškę, druską, pilame kefyrą ir sumaišome. Suberiame miltus ir alyvuogių aliejų. Viską gerai išminkome.

Varškės pagrindas

  • Ant miltuoto paviršiaus išsikočiojame tešlą. Tešla gaunasi labai elastinga, tvirta ir tolygi. Neplyšta ir nebyra.
  • Kepimo formą pabarstome miltais ir perkeliame picos pagrindą.

Varškės padas

  • Pasiruošiame pomidorų padažą. Konservuotos pomidorus su išspaustu česnaku, pipirais ir druska sublenderiuojame.

Picos padažas

Varškės tešlos pica padažas susmulkintas

  • Šiuo padažu tepame picos pagrindą, beriame sūrį.

Varškės tešlos pica prieš kepimą

  • Kepame apie 20-25 min, 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Patarimai:

  1. Picos ingriedientus galite keisti ir dėti pagal savo skonį ir fantaziją.
  2. Ši tešla yra tinkama ir kibinams bei pyragėliams.
  3. Vaikams labai patiko, todėl rekomenduoju vaikų gimtadienio vakarėliams. Supjausčius – gali būti puikus vieno kąsnio užkandis.

 

Skanaus,

Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”195″]

[ux_products cat=”190″ offset=”3″]