Kiaulienos nugarinės suktinukai
Šiuos suktinukus pagaminti gana nesudėtinga, bet skonis tikrai nustebins. Puikus patiekalas šiltiems šeimos susibūrimams ar savaitgalio pietums.
Jums reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
1 morka
1 svogūnas
Keli džiovinti pomidorai (aliejuje)
Kaparėlių
Druskos
Juodųjų pipirų
Gero kepsnio prieskonių
Miltų apvoliojimui
Aliejaus kepimui
½ kubelio daržovių ekologiško sultinio
1 šk. grietinės
1 šk. pomidorų padažo
1 šk. lydyto sūrelio
Gaminimo eiga:
- Kiaulienos nugarinę plonai supjaustome, pabarstome prieskoniais ir mėsos plaktuku išmušame.
- Pasiruošiame įdarą. Smulkiai pjaustytą svogūną, džiovintus pomidorus bei smulkiai tarkuotas morkas lengvai pakepiname. Įdedame kaparėlių.
- Kai įdaras atvės, plonai tepame ant mėsos ir gražiai susukame.
- Suktinukus apvoliojame miltuose ir gražiai apkepame iš visų pusių.
- Visus apkeptus suktinukus sudedame į puodą, užpilame šiek tiek vandens bei sutrupiname gabalėlį sultinio. Troškiname apie 40 min. Nepalikite puodo be priežiūros, nes miltai mėgsta svilti, todėl vis atsargiai neišardyami suktinuko pamaišykite, jei trūksta vandens dar įpilkite.
- Į pabaigą, sudėkite grietinę, pomidorų padažą bei lydytą sūrelį. Viską lengvai sumaišome, kad gautųsi vientisas padažas. Po 2-3 min jau galime skanauti.
Patarimai:
- Jei mėgstate saldžiau, galite įdarui naudoti džiovintas slyvas ar razinas.
- Nedarykite storo įdaro sluoksnio. Suktinukai labai dailiai susisuka, kai daržoves užtepame plonai.
- Pabandykite suktinukus pasigaminti ir su grybų įdaru.
- Garnyrui pasirinkite šviežias arba raugintas daržoves su bulvių koše.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”194″]