Keptos lašišos ryšulėliai su žirneliais
Tai ne tik maistingas, bet ir labai gražiai atrodantis patiekalas. Tai gali būti greitai pagaminama vakarienė ar savaitgalio pietums skirtas patiekalas. Lašiša, citrina ir krapai – tai puiki tarpusavio draugystė, kurią siūlau būtinai išbandyti.
Jums reikės:
Lašišos pjausnys
Druska
Malti juodieji pipirai
Citrininiai žuvies prieskoniai
Švieži krapai
Citrina
2-3 skiltelės česnako
Gabalėlis sviesto
Šaldytų žirnelių
Keptos lašišos ryšulėliai su žirneliais – Gaminimo eiga:
- Lašišą nuplauname, nusausiname ir dedame ant kepimo popieriaus. Pabarstome druska, pipirais, prieskoniais, užspaudžiame truputį citrinos sulčių. Dedame krapus, bei gabalėlį sviesto.
- Viską surišame į ryšulėlį ir kepame orkaitėje arba garų puode apie 15 – 20 min.
- Tuo metu, kol žuvis kepa, ruošiame daržoves. Šaldytus žirnelius geriau 5 – 10 min pavirti, tuomet jie bus minkštesni. Ant sviesto pakepiname spaustą česnaką. Suberiame žirnelius ir kartu dar patroškiname kelias minutes.
- Iškepus lašišai, šalia beriame daržoves, dar kartą paskaniname citrinos sultimis.
Patarimai:
Kepinti daržoves galime pačias įvairiausias, pvz labai tinka ir mažos morkytės. Taip pat siūlau išmėginti užpilti grietinėle ar pabarstyti kietuoju sūriu.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]