Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas

Keptos lašišos ryšulėliai su žirneliais

Keptos lašišos ryšulėliai su žirneliais

Keptos lašišos ryšulėliai su žirneliais

Tai ne tik maistingas, bet ir labai gražiai atrodantis patiekalas. Tai gali būti greitai pagaminama vakarienė ar savaitgalio pietums skirtas patiekalas. Lašiša, citrina ir krapai – tai puiki tarpusavio draugystė, kurią siūlau būtinai išbandyti.

Jums reikės:

Lašišos pjausnys
Druska
Malti juodieji pipirai
Citrininiai žuvies prieskoniai
Švieži krapai
Citrina
2-3 skiltelės česnako
Gabalėlis sviesto
Šaldytų žirnelių

Keptos lašišos ryšulėliai su žirneliais – Gaminimo eiga:

  • Lašišą nuplauname, nusausiname ir dedame ant kepimo popieriaus. Pabarstome druska, pipirais, prieskoniais, užspaudžiame truputį citrinos sulčių. Dedame krapus, bei gabalėlį sviesto.

  • Viską surišame į ryšulėlį ir kepame orkaitėje arba garų puode apie 15 – 20 min.

  • Tuo metu, kol žuvis kepa, ruošiame daržoves. Šaldytus žirnelius geriau 5 – 10 min pavirti, tuomet jie bus minkštesni. Ant sviesto pakepiname spaustą česnaką. Suberiame žirnelius ir kartu dar patroškiname kelias minutes.

  • Iškepus lašišai, šalia beriame daržoves, dar kartą paskaniname citrinos sultimis.

Patarimai:

Kepinti daržoves galime pačias įvairiausias, pvz labai tinka ir mažos morkytės. Taip pat siūlau išmėginti užpilti grietinėle ar pabarstyti kietuoju sūriu.

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]