Keptos cukinijos su feta
Cukinijų sezonas prasidėjo!
Cukinija – mažai kalorijų turinti daržovė, pašalinanti iš organizmo cholesterolį bei toksinus, stiprina širdį, gerina medžiagų apykaitą, rekomenduojama valgyti asmenims dirbantiems protinį darbą.
Jose daugybė naudingųjų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, E, pektinų, angliavandenių, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo ir t. t. Cukinijose nedaug organinių rūgščių, todėl jos netgi gelbsti turint skrandžio ir žarnyno problemų. Jose esančios skaidulinės medžiagos itin švelnios, nedidelis cukraus kiekis, todėl tinka vartoti mažiems vaikams ir sergantiesiems cukralige.
Šis receptas gimė visai netikėtai, kai parsinešusi iš daržo cukiniją, pradėjau gaminti. Skonis ir vaizdas – taip dera, tad būtinai turite išbandyti!
Jums reikės:
2 kiaušiniai
Persiladas
Malti džiuvesėliai
Cukinija
Feta
Šviežios daržovės: pomidorai ir žirneliai.
Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
- Cukiniją supjaustome nestoromis riekelėmis
- Lengvai paplakame kiaušinius su persiladu
- Cukinijos riekelę merkiame į kiaušinio plakinį, tada į džiuvesėlius ir kepame po kelias minutes abi puses.
- Patiekiame su feta ir šviežiomis daržovėmis. Ypač tinka pomidoriukai ir žali žirneliai.
Patarimai:
- Naudokite nedideles, neperaugusias cukinijas. Jos žymiai skanesnės
- Iškeptas cukinijas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”195″ products=”16″]