Prieskoniai, Receptai, Gyvenimas

Vištiena su batatais grietinėlės padaže

Vištiena su batatais grietinėlės padaže

Vištiena su batatais grietinėlės padaže

Tai galėtų būti greitos vakarienės ar net pietų receptas. Švelnaus skonio daržovių padažas su minkšta sultinga vištiena. Sotus, šiltas patiekalas – patiks visai šeimai.

Garnyrui, puikiai tinka ryžiai. 

Jums reikės:

800 g vištienos filė
2 vnt batatų/saldžių bulvių
Gabalėlio moliūgo
200 ml grietinėlės
Aliejaus kepimui
Persildas
Druskos
Juodųjų maltų pipirų
Vištienos prieskonių
Chmieli suneli

Ryžiai (garnyrui)

Gaminimo eiga:

  • Vištienos gabaliukus pabarstome prieskoniais, druska, pipirais. Jei turime laiko, paliekame, kad prieskoniai atiduotų savo skonį ir kvapą. Tuomet vištieną dedame į gerai įkaitintą keptuvę, su šlakeliu aliejaus. Apkepame iš abiejų pusių.
  • Kol vištiena kepa, ruošiame kepimo indą. Klojame daržovių pagrindą. Sutarkuojame batatus, supjaustome moliūgą. Daržoves apibarstome druska ir persiladu.

  • Ant daržovių dedame apkeptą vištieną. Kepame įkaitintoje 200 – 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Vėliau užpilame grietinėlę, kepam dar 10 min., vis padažu aplaistant vištienos gabalėlius.

  • Patiekalą valgome su virtais ryžiais.

Patarimai:

  1. Daržovių pagrindui tiks įvairios daržovės, net ir šaldytos.
  2. Kepimo pradžioje kepimo formą pridengiau folija, įpusėjus kepimo laikui – nuėmiau.

Skanaus,
Inga

Mus rasite FB

 

[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]