Vištiena su batatais grietinėlės padaže
Tai galėtų būti greitos vakarienės ar net pietų receptas. Švelnaus skonio daržovių padažas su minkšta sultinga vištiena. Sotus, šiltas patiekalas – patiks visai šeimai.
Garnyrui, puikiai tinka ryžiai.
Jums reikės:
800 g vištienos filė
2 vnt batatų/saldžių bulvių
Gabalėlio moliūgo
200 ml grietinėlės
Aliejaus kepimui
Persildas
Druskos
Juodųjų maltų pipirų
Vištienos prieskonių
Chmieli suneli
Ryžiai (garnyrui)
Gaminimo eiga:
- Vištienos gabaliukus pabarstome prieskoniais, druska, pipirais. Jei turime laiko, paliekame, kad prieskoniai atiduotų savo skonį ir kvapą. Tuomet vištieną dedame į gerai įkaitintą keptuvę, su šlakeliu aliejaus. Apkepame iš abiejų pusių.
- Kol vištiena kepa, ruošiame kepimo indą. Klojame daržovių pagrindą. Sutarkuojame batatus, supjaustome moliūgą. Daržoves apibarstome druska ir persiladu.
- Ant daržovių dedame apkeptą vištieną. Kepame įkaitintoje 200 – 220 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Vėliau užpilame grietinėlę, kepam dar 10 min., vis padažu aplaistant vištienos gabalėlius.
- Patiekalą valgome su virtais ryžiais.
Patarimai:
- Daržovių pagrindui tiks įvairios daržovės, net ir šaldytos.
- Kepimo pradžioje kepimo formą pridengiau folija, įpusėjus kepimo laikui – nuėmiau.
Skanaus,
Inga
[ux_products cat=”195″ products=”16″ offset=”4″]