Granolos batonėlis
Granolos batonėlis – galima būtų vadinti nešiojame košę. Dauguma parduotuvėse parduodamų batonėlių nors ir pilni cukraus ir kitų priedų, vis dar laikomi sveikas užkandžiais, bet jų nė nesulyginsi su pagamintais namuose.
Jums reikės:
2 gerai prinokusių bananų
8 Mikštų abrikosų (apie 90-95 g)
1 šaukšto ispaninių šalavijo sėklų
3 šaukštai vandens
100 g avižinių dribsnių
45 g saulėgrąžų arba moliūgų sėklų
75 g lazdyno arba migdolo riešutų
50 g razinų
2 šaukštai aguonų arba sezamo sėklų
0,5 citrinos arba apelsino žievelių
0,5 šaukštelio malto kardamono
1 šaukštelio kokoso aliejaus
žiupsnelio druskos
Gamyba:
- ispaninių šalavijo sėklas sumaišome su vandeniu ir paliekame šiek tiek išbrinkti
- Šakute arba trintuvu bananus sutriname su minkštais abrikosais, įmaišome išbrinkusias ispaninių šalavijų sėklas.
- Sudedame likusias sudedamąsias dalis ir išmaišome.
- Įkaitiname orkaite iki 175 laipsnių. Turimą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
- Paruošta masę tolygiai paskleidžiame kepimo formoje ir kepame 25-30 minučių, kol granola gražiai pageltonuos ir sutvirtės.
- Gerai atvėsiname ir supjaustome norima forma. Produktą drąsiai galite laikyti sandarioje dėžutėje iki dvejų savaičių šaldytuve.
Granolos batonėlis – patarimai:
Tik nepamirškite, šis receptas yra tik pradžia, visada galite įdėti kitų savo mėgstamiausiu produktu kaip medus, slyvos ar kitos uogos, tas pats ir su riešutais gal tiesiog mėgstate graikinius riešutus ar kitokius riešutus nedvejokite ir dėkite – eksperimentuokite.
Didelis dėkui už patarimus ir fotografijas Ingai
[ux_products cat=”258″]
[ux_products cat=”258″ offset=”8″]